POLITIKA

Lošinjski HDZ demantira da stoje iza lažnih profila, pozivamo ih da pomognu u njihovom razotkrivanju

U redakciju nam je stigao demantij lošinjskog HDZ-a koji smo ipak odlučili odmah objaviti kako bi taj isti HDZ ujedno pozvali da opravdaju svoju obranu. Gradonačelnica i predsjednica HDZ-a Mali Lošinj se poziva na toleranciju dok se istovremeno u javnom prostoru to i ne prakticira, stoga nju i članove HDZ-a molimo da u pozitivnom duhu istraže tko stoji iza lažnih profila. Pozivamo Anu Kučić da kao osoba koja obnaša odgovornu funkciju pokrene istragu kako bi se ustanovilo tko prijeti novinarima i tko širi dezinformacije u javnom prostoru, umjesto da šalje demantije. Štoviše, čudi nas kako to nije sama pristala učiniti i pozvala na njihovo razotkrivanje. Također pozivamo i građane da nam dostave informacije koje bi mogle razotkriti one kojima je Facebook postao instrument za klevetu i javno blaćenje.

HDZ-ovo reagiranje prenosimo u nastavku:

Nastavno na članak objavljen na portalu Glas otoka pod naslovom “Umjesto novinarstvom, danas se nažalost moramo baviti vlastitom sigurnošću na ‘otoku tolerancije” u nastavku dostavljamo reagiranje GO HDZ Mali Lošinj i molimo da ga sukladno Zakonu o elektroničkim medijima objavite na propisani način, u dostavljenoj formi te na istom mjestu gdje je objavljen i originalni članak.

GO HDZ Mali Lošinj oštro osuđuje sve napade, bilo fizičke bilo verbalne, na novinare i općenito na sve medije, kao i na ostale osobe na društvenim mrežama neovisno o razlozima, a posebno kada se radi o izražavanju vlastitih sloboda. Takav jezik ne podržavamo niti se njime koristimo. Gradski odbor HDZ-a nema lažnih profila na društvenim mrežama, već za svu komunikaciju koristi službene kanale, odnosno službenu mail adresu, službene web stranice i facebook stranicu naše organizacije.

Sloboda i neovisnost medija, kao i njihova sigurnost te pravo svih naših sugrađana na izražavanje vlastitog mišljenja, od presudne je važnosti za funkcioniranje naše otočne zajednice što se posebno naglašava danas povodom Svjetskog dana slobode medija. Stoga, pozivamo sve naše protukandidate da se sučelimo oko naših programa i vizije daljnjeg razvoja našeg Grada, umjesto da se bavimo optužbama temeljenima na neistinitim tvrdnjama i konstrukcijama koje nemaju nikakave veze sa stvarnošću.

Unaprijed zahvaljujem,

Voditeljica Tima za odnose s javnošću i medije/Glasnogovornica

Martina Krajina Mršo

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")