Foto: Pressa/GD
GLAS OTOKA OSTALI

400.000 kuna za sufinanciranje sanacije zgrade Doma kulture na Koločepu

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u sklopu svoga posjeta Dubrovniku uručila je gradonačelniku Matu Frankoviću ugovor o sufinanciranju projekta “Adaptacija i sanacija – energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu”. Ministarstvo je u sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini Gradu Dubrovniku za navedeni projekt odobrilo iznos od 400 tisuća kuna.

Ministrica Tramišak ovom prilikom je u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika predstavnicima gradova i općina na području Dubrovačko-neretvanske županije uručila ugovore o sufinanciranju 20 projekata ukupne vrijednosti gotovo šest milijuna kuna, priopćeno je iz Grada. Najveći dio ugovora, njih 12, otpada na Program razvoja otoka, dok se ostatak odnosi na Program podrške brdsko-planinskim područjima, Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju .

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je ministrici na još jedom u nizu ugovora koji utječu na poboljšanje kvalitete života građana Dubrovnika te je podsjetio na činjenicu kako je Grad Dubrovnik u nepune četiri godine iz europskih fondova i nacionalnih izvora osigurao preko milijardu kuna sredstava.

“Rezultati takvog pristupa su vidljivi, ova gradska uprava pokazala je iznimnu umješnost u korištenju fondova EU i veselimo se novim programima koji su pred nama“, poručio je.

Projektom “Adaptacija i sanacija – energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu” osigurat će se polivalentan javno-društveni prostor za provedbu raznih društvenih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo. Predviđena je adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade; toplinska izolacija vanjskih zidova grijanog dijela, toplinska izolacija krovne konstrukcije, izvedba slojeva plivajućeg poda i zamjena postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom. Osim toga ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinkovitijom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.381.481,88 kuna s PDV-om.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")