Badurina i Nedić/Foto: HDZ/arhiva
ISTRAGE POLITIKA

Nedić poručio Badurini: ‘Ti tražiš demokraciju, ali ovdje je malo drugačije’

Ranije je ovaj portal ekskluzivno pisao o održanoj sjednici Glavnog odbora GO HDZ-a Mali Lošinj na kojoj su usvojena imena kandidata za Gradsko vijeće na nadolazećim lokalnim izborima 16. svibnja.

Tako je i ova sjednica još jednom ukazala na to da ne prestaju unutarstranačka previranja u lošinjskom HDZ-u. Naime, sama sjednica trajala je otprilike 90 minuta te se na jedinu točku dnevnog reda prešlo tek nakon sat vremena na inzistiranje Ive Skazlića. Punih 60 minuta raspravljalo se o dvije teme, kršenju statuta i većim dijelom unakrsnim optuživanjem dopredsjednika i predsjednika Mladeži, Antonija Badurine, od strane dijela prisutnih 17 članova Glavnog odbora jer, kažu, ne sudjeluje u radu te iznosi unutarstranačke informacije u medije. Badurina je nastojao ukazivati na to da mu je stalo samo i jedino do dobrobiti stranke, trudeći se kroz dijalog to i dokazati tokom sjednice. Njegovi stavovi uglavnom bi se rušili proturječima Ante Nedića, Ivana Fabijanića ili Darina Magazina, dok je predsjednica Ana Kučić prekidala bilo koji pokušaj podizanja tenzija.

Tako se između ostaloga moglo čuti Nedića kako govori “da je uzalud potratio vrijeme na Badurinu”, pa je samim time izgubio povjerenje stranke.

“Ja sam te Antonio neke stvari želio naučiti kroz neko vrijeme i godine, međutim, uzalud si mi potratio vrijeme”, naglasio je član Glavnog odbora lošinjskog HDZ-a, Anto Nedić.

Za sebe je rekao da ne mora biti na listi, dodajući kako u Badurinu više nema povjerenja.

“To pred svima govorim. Već kad si ti skinuo rukavice, skinut ću ih i ja. Ti si izrazio svoje nezadovoljstvo, ti se ne slažeš, u redu. Ti tražiš demokraciju, ovdje je malo drugačije. Dakle, predsjednik ima pravo predlagati, GO je taj koji donosi odluke prema statutu”, poručio je Nedić, na što ga je prekinuo Badurina pitajući ga “poručuje li to da u HDZ-u nema demokracije”, na što Nedić odgovara da “on to nije rekao”.

Badurina je, pak, s druge strane inzistirao na odgovorima zbog čega nema ni jednog člana Mladeži na listi, te je iskazao žaljenje na činjenicu da je dugogodišnji član Stipe Rukavina postavljen tek na 11. mjesto. No upravo je Rukavina nakon te sjednice postao “žrtveno janje” jer je skinut s liste.

Inače, sjednice lošinjskog HDZ-a su javne te svatko može prisustvovati budućima uz odobrenje predsjednice Ane Kučić, odnosno zatražiti snimku ove koja je održana 26. travnja.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Sanja Tomić i Gari Cappelli uživaju podršku lošinjske Mladeži HDZ-a

Glas otoka

Nedić (HDZ): ‘I Devčić ima svoju cijenu’; Devčić (NL): ‘Nudili su, ali nema te cijene’

Vedran Morin

Nakon velikog propusta s listom, lošinjski HDZ učinio novi – izbacili hrvatskog branitelja

Vedran Morin