Foto: Vilson Berisha/Glas otoka
POLITIKA

Zlatko Komadina i Mario Franković najavili zaokret politike na Lošinju

Danas je u sklopu posjeta otoku Lošinju primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, u pratnji dožupanice Marine Medarić, održao i druženje s kandidatima političke platforme “Lošinj za 18”, koja okuplja koaliciju SDP-HSU-HL ispred zajedničke kandidature za gradonačelnika nestranačkoga kandidata Marija Frankovića.

Foto: Vilson Berisha/Glas otoka

“Mario Franković je kandidat SDP-a na izborima u Malom Lošinju, novi momenti kako SDP danas nastupa, demokratično. Nije bitno jesi li član SDP-a, važno je da si čovjek, da si stručan, mlad, energičan. Kolega je nestranački i mi ga podržavamo za gradonačelnika i nositelja naše liste. Lista je to sjajnih mladih ljudi, žena i muškaraca koji poznaju problematiku Lošinja. Franković je inženjer i poznaje kompletnu komunalnu problematiku otoka, ostali su ljudi razne struke i profila. Vjerujem da će biti sjajan izbor za građane Malog Lošinja”, istaknuo je župan Komadina.

Foto: Vilson Berisha/Glas otoka

Na pitanje novinara koji je to novi dašak vjetra koji će donijeti Lošinju, Franković je naglasio kako je pripremio jednu zanimljivu priču s listom koja okuplja iskusne i mlade ljude.

“Iznimno mi je drago što je danas s nama župan Zlatko Komadina i zahvalan sam na njegovoj podršci mojoj kandidaturi. Tu su SDP, HSU i Laburisti, a zajedno nudimo zaokret u politici, novu energiju, novi duh”, rekao je Franković.

Foto: Vilson Berisha/Glas otoka

Smatra da je došlo do uspavljivanja otoka zbog 16-godišnje politike HDZ-ove vladavine.

“Tu je cijeli niz mjera koje planiramo izmijeniti. Naglasio bih reformu u gradskoj upravi, naglasak na to da svi zaposlenici moraju biti na usluzi građanima, što sada nije slučaj”, rekao je koalicijski kandidat platforme Lošinj za 180, dodavši kako će biti otvoren za komunikaciju sa svima, od građana do mjesnih odbora.

Podsjetio je na četiri glavne smjernice kojima se vodi platforma “Lošinj za 180”, što među ostalim uključuje pronatalitetnu politiku, financiranje dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima i veću brigu za osobe s invaliditetom.

Foto: Vilson Berisha/Glas otoka

Župan Komadina tokom svoga posjeta Lošinju obišao je i radove na trećoj fazi revitalizacije Lječilišta Veli Lošinj, te luku Rovenska u Velom Lošinju gdje su završeni radovi na dogradnji, a vrijednost investicije iznosila je gotovo 5,8 milijuna kuna, sufinancirana sredstvima PGŽ i ŽLU Mali Lošinj.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Katarina Golubović i Ivan Koharović u GV-u Grada Malog Lošinja

Josip Radić

Franković Devčiću ponudio mjesto predsjednika GV-a, Devčić odabrao HDZ zbog zemljišta?

Vedran Morin

Dejan Nekić (SDP): ‘Franković je ponudio najdetaljniji program i vodi pozitivnu kampanju’

Vedran Morin