Press/PU istarska
CRNA KRONIKA

U Hvaru uhićena dvojica državljana BiH zbog krađe katalizatora

Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 32-godišnja državljanina BiH zbog krađe katalizatora.

Naime, nakon što je 26. travnja zaprimljena dojava o krađi katalizatora s dva vozila, policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja ubrzo uhitili dvije osobe. Kod jednog od njih u osobnom vozilu pronađen je alat za koji se sumnja da je korišten pri počinjenju krađe, a tijekom istraživanja su pronađeni i oduzeti dijelovi otuđenih katalizatora.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su zajedno tijekom travnja na području Hvara otuđili ukupno sedam katalitičkih pretvarača tzv. katalizatora, a počinjena materijalna šteta se cijeni na više od 5 tisuća kuna.

Protiv obojice je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je PU splitsko-dalmatinska.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")