Foto: Press
POLITIKA

Podrška Vasilića (PGS) i Kraljića (NL) kandidaturi Zlatka Komadine (SDP) za župana

Predsjednik PGS-a i kandidat za gradonačelnika Grada Krka Darijo Vasilić i nezavisni kandidat za načelnika Općine Malinska-Dubašnica, Robert Anton Kraljić, pružili su danas u Valbiski na otoku Krku podršku predsjedniku Županijske organizacije SDP-a Zlatku Komadini u utrci za novi mandat.

Darijo Vasilić pohvalio je suradnju gradova i općina otoka Krka sa Zlatkom Komadinom i županijskom vlasti u prethodnim mandatima te napomenuo da se upravo tom suradnjom realiziralo mnogo kapitalnih projekata od iznimne važnosti za otočane. Posebno je istaknuo rad županije u području školstva, zdravstva i upravljanja pomorskim dobrom. Izgrađene su sve škole i sportske dvorane, uređuju se sve luke, lučice i rive poput Njivica, Punta, Omišlja, Malinske, Baške, Krka i Dobrinja, a u postupku realizacije su veliki EU projekti poput Ribarske luke u gradu Krku vrijedni 37 milijuna kuna i povezivanje otoka u Luci Baška.

“Župan je osoba koja svojom osobnošću i načinom rada okuplja oko sebe suradnike, načelnike,
gradonačelnike i političke stranke te održava dobru atmosferu koja je temelj za realizaciju ovih značajnih kapitalnih projekata. Upravo radi toga građani otoka Krka na izborima 16.05. nemaju dvojbe i alternative: njihov izbor je Zlatko Komadina, kandidat koalicije SDP-PGS-IDS-HSU i HSS za župana Primorsko-goranske županije”, kazao je tom prilikom Vasilić.

Robert Anton Kraljić, nezavisni kandidat za načelnika Općine Malinska-Dubašnica predstavio je projekte koji su kroz protekla dva mandata, u suradnji sa županijom i Gradom Krkom, realizirali na području svoje nadležnosti. Pritom je posebno spomenuo suradnju u Komunalnom društvu Ponikve i realizaciju projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda kao i uređenja lučica i luka.

“Siguran sam da će se suradnja nastaviti u sljedećem razdoblju i upravo radi uspješne provedbe svih započetih projekata dajem podršku Zlatku Komadini za župana u sljedećem mandatu”, izjavio je Kraljić.

Zlatko Komadina zahvalio se na iskazanoj podršci. Naglasio je da se radi o podršci dvojice iskusnih čelnika koji su se istakli u radu na svom području te da je upravo to razlog njegove podrške njima u nastojanju da ostvare još jedan mandat. Ukazao je da je realiziranim projektima u područjima županijske
nadležnosti uveden nad standard.

“Zlatni otok primjer je dobre suradnje općina i gradova i primjer podrške lijevo-centrističkoj opciji predvođene SDP-om”, istaknuo je aktualni župan.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")