Foto: Vedran Morin/Glas otoka
HRVATSKA

Jadrolinija započela s cijepljenjem svojih pomoraca i djelatnika

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je započelo cijepljenje Jadrolinijinih pomoraca i djelatnika na prodajnim mjestima.

Kako javljaju iz Jadrolinije, cijepljenje se odvija u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, a u planu je procjepljivanje svih zainteresiranih djelatnika duž obale.

“Jadrolinija od početka epidemije koronavirusa daje sve od sebe kako bi putovanja na svojim brodovima učinila što sigurnijima. Sa svojim smo trudom išli i korak dalje, pa je tako Jadrolinija prepoznala važnost cijepljenja pomoraca i djelatnika na prodajnim mjestima kao najbolju mjeru za očuvanje zdravlja djelatnika, ali i za stvaranje osjećaja sigurnosti kod putnika. Ovom inicijativom želimo zaštititi naše pomorce i ostale zaposlenike, koji su tijekom godine dana u doticaju s više od 12 milijuna putnika”, rekao je predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta.

Iz Jadrolinije dodaju kako su od početka epidemije uložena značajna sredstva u opskrbu brodova zaštitnom opremom i edukaciju djelatnika za rad u novim okolnostima.

“Naši su napori prepoznati pa je Jadrolinija u ožujku označena nacionalnom oznakom „Stay Safe in Croatia“, projektom koji se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice, a kojim se poručuje da je Hrvatska sigurna destinacija za putovanje. Nadamo se da će sav uložen trud rezultirati uspješnom nadolazećom sezonom te ugodnim osjećajem sigurnosti kod naših putnika, pri svakom putovanju”, navodi se u priopćenju Jadrolinije.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")