Foto/ilustracija: Glas otoka/D.D.
GLAS OTOKA IZDVOJENO RAB

Cijeli Rab o tome govori: Jesu li nestale, a zatim preprodane stare gradske svjetiljke?

Posljednjih se dana gradom Rabom proširila informacija da je nestalo nekoliko kandelabera, a zatim i 18 gradskih svjetiljki koje su mijenjane prije desetak godina. Od tada su, tvrde izvori, skladištene na različitim lokacijama, posljednje na Sorinju gdje, navodno, tajanstveno nestaju.

Nove svjetiljke – Foto/ilustracija: Glas otoka/D.D.

Svaka od tih svjetiljki teži cca 30-ak kilograma, a bile su postavljene od stare Pošte na Trgu Municipium Arba do nove rive gdje pristaje katamaran, odnosno po cijeloj gradskoj jezgri. Informacije koje dolaze do nas neslužbeno govore da su navodni nestanak primijetili električari te se sumnja da su svjetiljke pokradene i zatim preprodane.

Foto: Grad Rab

Na informaciju da su nestali kandelaberi, Glas otoka zaprima odgovor od Grada Raba da nisu nestali već su dva brončana kandelabera, koja su neispravna, u skladištu komunalnog društva te će se pokušati sanirati.

“Sve drugačije informacije koje su vam upućene su očito neprovjerene”, navode iz Grada.

Nastavno na taj odgovor, do nas dolaze nove informacije da ipak nije riječ o brončanim kandelaberima već o bakrenim svjetiljkama, stoga smo Gradu Rabu poslali novi upit kako bi se ustanovilo jesu li i te informacije iz javnog prostora netočne ili će se potvrditi, odnosno prijaviti nestanak starih gradskih svjetiljki.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

FOTO Projekt rekonstrukcije gata Pumpurela privodi se svome kraju

Glas otoka

Uskoro kreće dogradnja škole ‘Ivana Rabljanina’ u Rabu

Glas otoka

Grad Rab putem natječaja sufinancira uklanjanje azbesta s krovnih pokrova

Glas otoka