Vesna Grgić; Foto: Ivana Vranješ/Glas otoka
HRVATSKA ZAGREB

Vesna Grgić najavila tužbu protiv predsjednika Uprave Hrvatskih šuma

Predsjednica braniteljske udruge Vidra – Veterani i društvena akcija, Vesna Grgić u, petak 23. travnja na konferenciji za novinare ispred zgrade Uprave Hrvatskih šuma u Zagrebu najavila je da će zbog uvreda i kleveta Općinskom sudu podnijeti tužbu protiv predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića i člana Uprave Igora Fazekaša.

Naglasila je da su njih dvojica iznesenim neistinitim navodima i objedama nanijeli veliku štetu njezinom ugledu te ugledu Udruge i pripadajućem forumu “Zeleni odred”. Podsjetila je da se udruga Vidra tri godine bavi istraživanjem nepravilnosti u radu Hrvatskih šuma, puštošenju i rasprodaji šuma te upozorava da se radi o udruženom zločinačkom poduhvatu.

“U zadnje vrijeme na naš račun se događa niz objeda i laži, a sada je došlo do eskalacije 1. travnja kada sam dala intervju portalu Telegram, gdje sam detaljno govorila o zbivanjima vezano za šume i njihov nestanak. Hrvatske šume su na taj intervju reagirale već 2. travnja svojim demantijem, demantirale su svaku moju rečenicu, ali neistinama”, izjavila je Grgić.

Dodala je da sve što udruga Vidra iznosi u javnost, temelji se na dokumentima o poslovanju Hrvatskih šuma.

“Glavni direktor Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i član Uprave Igor Fazekaša, koji su potpisnici demantija, tvrde da sam lažljivica i da se služim klevatama, što je prešlo svaku granicu. Oni negiraju nešto čega su sami svjesni, negiraju dokaze koje imamo u tri tisuće domunenata”, rekla je Grbić.

Ustvrdila je kako je to pokušaj diskreditacije nje, udruge Vidra i Zelenog odreda u očima javnosti, ali i Europe koja ima veliko povjerenje u rad Udruge.

“S obzirom na iznošenje informacija u javnosti vezano za poslovanje, Hrvatske šume tri nas godine optužuju da iznosimo laži, ali nikad nisu podigli tužbu protiv nas. Ako doista kao što tvrde lažemo da ih klevećemo po toj logoci već je trebala biti tužba, a događa se suprotno, da zbog toga što lažima i neistinama demantiraju navodno naše laži, mi smo u situaciji da tužimo Hrvatske šume”, izjavila je Grgić.

Naglasila je da udruga Vidra i ona ne očekuju nikakvu materijalnu naknadu te je istaknula kako je dovoljna satisfakcija da netko bude kažnjen za ono što radi, odnosno za iznošenje laži i poluistina kojima se manipulira javnošću.

Osvrnula se i na tužbe Hrvatskih šuma protiv nekih medija kao što su RTL, Nacional, a sada i Telegram hr. Smatra da na taj način Hrvatske šume žele napraviti pritisak na novinare da ne objavljuju istinu.

“Ovim pritiscima se treba othrvati i mi ćemo na Općinskom sudu uz tužbu protiv Hrvatskih šuma predočiti sve dokumente,  kazala je Grgić.

Spomenula je da predstavnike udruge Vidra i predstavnike Zelenog odreda u svoj Ured primio Zoran Milanović.

“U Ured smo došli na poziv savjetnika predsjednika Republike Julija Domca, a to je vjerojatno bilo vezano za naše istraživanje da Hrvatske šume zloupotrebljavaju građane i Hrvatsku vojsku u pošumljavanju šuma, što je njihov posao. Zadovoljni smo sastankom, a dogovoreni su i dodatni sastanci jer se radi o širokom pitanju i potrebne su analize”, istaknula je Grgić.

Ivana Vranješ

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Udruge VIDRA i Zeleni odred: ‘Hrvatske šume bešćutno manipuliraju građanima u obavljanju šumskih radova’

Glas otoka

Poduzetnici drvnog sektora i Hrvatske šume pružaju pomoć potresom pogođenim područjima

Glas otoka