Foto: Aquarium Pula/Facebook
HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Centar za oporavak morskih kornjača u Puli zbrinuo pothlađenu glavatu želvu

Centar za oporavak morskih kornjača koji djeluje u sklopu Aquariuma Pula primio je u utorak 20. travnja pothlađenu glavatu želvu, duljine oklopa 30-ak cm. Kornjaču je pronašao i od samog utapanja spasio ribar Luka Mezulić iz Medulina.

“Vidjevši da je kornjača u izuzetno teškom stanju, odmah je kontaktirao sumještanina, biologa Nevena Ivešu (asistent na Fakultetu prirodnih znanosti Sveučilišta “Juraj Dobrila” iz Pule) koji je sa svojim studentima Oliverom i Raulom bio u blizini na terenskom radu. Ustrajno su, sve do dolaska akvarista, pomagali kornjači da izbaci vodu koju je progutala”, objavljeno je na Facebook stranici Pulskog akvarija.

Kornjača nazvana Oliver Raul smještena je u jedinicu intenzivne njege, u bazen u kojem se postupno podiže temperatura vode. NIme je dobila po studentima koji su prvi put sudjelovali u spašavanju kornjače.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Pravovremeno i brzo djelovanje može spriječit potpuni nestanak europske kamenice

Glas otoka

U Pulski akvarij stiglo desetak ličinki plemenitih periski

Glas otoka

VIDEO ‘Operacija bazeni’ – retrospektivni pregled modernizacije bazena Aquariuma Pula

Glas otoka