Foto: booking.com
GLAS OTOKA VIS

Pokrenuta izrada UPU luke Parja – Rogačić

Jedinstveni upravni odjel Grada Visa izdao je obavijest o pokrenutoj izradi Urbanističkog plana uređenja luke otvorene za javni promet i luke nautičkog turizma Parja (uvala na SZ strani otoka Visa) – Rogačić.

Razlog izrade Plana je osiguranje prostorno-planskih preduvjeta za gradnju i uređenje površina i građevina unutar obuhvata Plana te planiranje prometne i komunalne infrastrukturne mreže. Površina obuhvata Plana iznosi 9,33 hektara te obuhvaća kopneni i morski dio luke otvorene za javni promet prometne i infrastrukturne površine te kopneni i morski dio luke nautičkog turizma. Područje obuhvata Plana je uglavnom neizgrađeno, a planira se uređenje i gradnja luke otvorene za javni promet i luke nautičkog turizma. Unutar luke nautičkog turizma propisuje se da je najveći broj vezova u moru 250.

Ovim Planom je potrebno detaljnije razgraničiti zonu luke otvorene za međunarodni i javni promet od zone nautičkog turizma, kako u kopnenom tako i u morskom dijelu. Uz razgraničenja, potrebno je riješiti prometnicu, obalnu šetnicu te zelene površine, kao i odvodnju otpadnih i oborinskih voda te osiguranje odgovorajućeg broja parkirnih mjesta.

Konačno donošenje Plana ovisi o sljedećem sazivu Gradskog vijeća, a detaljnije obavijesti o tijeku izrade mogu se dobiti u gradskoj upravi, Jedinstvenom upravnom odjelu grada Visa, putem adrese e-pošte komunalno@gradvis.hr ili putem telefona 021/711-125.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Pobuna u Komiži: Pokrenuta peticija kojom otočani žele vratiti način života ruralnog stanovnika

Vedran Morin

Francuski Vogue uvrstio Vis među deset najpoželjnijih otoka za odmor

Glas otoka

Izuzetno loša maslinarska sezona na Visu

Glas otoka