Foto: Press/GD
DALMACIJA HRVATSKA

Počinju radovi na parkiralištu u Tupovom naselju

Nakon izrade projektne dokumentacije, a na osnovu projekta koji predviđa 23 parking mjesta na čestici 188/1, dubrovački gradonačelnik Mato Franković predstavnicima stanara Tupovog naselja predstavio je navedeni projekt koji bi bio prva faza rješavanja parking mjesta u ovom naselju.

Stanari su suglasni da se projekt što prije počne izvoditi te sukladno postignutom dogovoru sutra počinje izvođenje radova. Oni bi trebali trajati mjesec dana, a za to vrijeme parking stanarima, kojima će biti onemogućeno parkiranje na području na kojem se izvode radovi, u dogovoru Grada Dubrovnika i Luke Dubrovnik bit će osiguran na području Luke.

Ovo je prva faza rješavanja pitanja problematike parkinga Tupovog naselja, druga faza će biti riješena projektiranjem i izgradnjom parking mjesta podzemnim i nadzemnim parkinzima na parceli 202/1 i treća faza je izgradnja parkinga na parceli 188/5. Izgradnjom svih navedenih parking mjesta, čiji bi konačni  završetak trebao biti kraj 2022. godine, u potpunosti bi se riješilo pitanje nedostajućih mjesta na području Tupovog naselja, priopćeno je.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")