Foto: Press/HDZ Blato
POLITIKA

VIDEO Blatski HDZ predstavio kandidate s liste i programske smjernice

Kandidatkinja za načelnicu Općine Blato Franciska Jurišić Bačić večeras je, putem YouTube kanala OOHDZ-a Blato, predstavila izborni program za predstojeće lokalne izbore te kandidate HDZ-a za Općinsko vijeće.

“Naš izborni program, pod nazivom ‘Blato ugleda i ponosa’, usuglašen je sa Stručnim odborima Općinske organizacije Blato, kao i nadležnim županijskim i državnim institucijama čija je stručna i financijska podrška nužna za njegovu realizaciju. Temeljna područja programa su gospodarstvo, industrija, poljoprivreda, turizam, infrastrukturalni, komunalni i kapitalni projekti, odgoj i obrazovanje, kultura, zdravstvo i socijalna skrb te sport, a obuhvaća projekte koje smatramo najvažnijima za gospodarski i društveni razvoj Blata”, kazala je Jurišić Bačić.

Tako je kao prioritetne projekte kandidatkinja za načelnicu izdvojila dovršetak odvodnje oborinskih voda iz središta Blata, uređenje ceste Blato – Karbuni, uređenje i asfaltiranje ceste Gršćica – Karbuni, uređenje i asfaltiranje ceste Karbuni/ Zaglav – Potirna, uređenje obalnoga pojasa luke Prigradica – dogradnja luke, vodoopskrba Potirne i Garme, vodoopskrba dijela naselja Blato uz prometnicu za Prižbu, uređenje zapadnog ulaza u Blato, dovršetak izgradnje Dječjeg vrtića Blato, nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava Blato, izmještanje reciklažnoga dvorišta za građevinski otpad sa Sitnice na lokaciju Kućišta, nova geodetska izmjera katastarske Općine Blato, početak izgradnje obilaznice Prižbe, novi ured Turističke zajednice Općine Blato te donošenje nove Strategije razvoja Općine Blato.

Govoreći o projektima, Jurišić Bačić je dodala i kako će detaljni izborni program “Blato ugleda i ponosa” biti otisnut u brošuri te na taj način dostupan (i poslan na kućne adrese) svim Blajkama i Blaćanima.

Istom prilikom kandidatkinja za načelnicu Općine Blato i nositeljica liste HDZ-a za Općinsko vijeće Franciska Jurišić Bačić predstavila je i kandidate s liste: Želimira Bosnića, Tonija Farca, Katarinu Kovačić, Ivana Bačića “Živo”, Mariju Žabica, Nikolu Miroševića, Petru Žanetić, Igora Žaknića, Pericu Sardelić, Jelenu Šeparović, Katu Bačić i Josipa Čerinu. Istaknula je kako je ova lista spoj mladosti i iskustva, jer je prosjek godina kandidata 38, ali i kako je prilikom utvrđivanja i predlaganja kandidacijske liste poštovano načelo ravnopravnosti spolova i te se vodilo računa o uravnoteženoj zastupljenosti žena i muškaraca.

“Dužnost načelnice obnašat ću odgovorno i časno, jer želim Blato kao bolje mjesto za život mojih sugrađana, bez podjela, a program koji danas predstavljam je itekako ostvariv i još važnije – realizirat ćemo ga bez nepotrebnih zaduživanja”, rekla je kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Blato, Franciska Jurišić Bačić.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

U Blatu promovirana glazbena biografija o Gabi Novak

Glas otoka

Nakon što je nezakonito dobio zemljišta, Devčić sada želi da mu građani kupe malčer

Josip Radić

U Općinskom vijeću Blato većinu formirao HDZ

Vedran Morin