HRVATSKA

Tomislav Fain ostaje predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija

Na Skupštini UHPA-e održanoj u petak, 16. travnja, na četverogodišnji mandat ponovno je izabran Tomislav Fain.

U obraćanju članovima osvrnuo se na aktualne probleme u poslovanju agencija u čijem će rješavanju i nadalje aktivno sudjelovati.

“Čast mi je biti predsjednikom UHPA-e i zahvaljujem Vam na povjerenju koje ste mi iskazali ovim reizborom. Pred nama je najteže razdoblje nakon rata za turistički sektor i uložit ćemo sve napore i resurse kako bismo uspjeli u svojim nakanama i osigurali produženje mjera za naše zaposlene te pokrivanje fiksnih troškova koji znače opstanak za turističke agencije“, istaknuo je Fain.

Pozvao sve članove da se pridruže u rješavanju zajedničkih problema. Osvrnuo se i na dosadašnju podršku Vlade RH te istaknuo da je ista daleko od očekivanja turističke industrije.

“Unatoč našim stalnim vapajima da nam se pomogne u vidu fiksnih troškova koji zbirno za sve agencije u Hrvatskoj iznose oko 10 milijuna kuna mjesečno, nismo naišli na razumijevanje Vlade unatoč podršci Ministarstva turizma i sporta. Vidimo zadnjih dana da Vlada, kada se zaista potrudi i želi, može iznaći sredstva a u našem slučaju radi se o zaista minimalnim sredstvima koja znače spas za turističke agencije. Naglašavam da agencije ostvaruju 70% turističkog prometa u pred i post sezoni te su iz tog razloga iznimno važan čimbenik našeg turizma i neizbježna karika na putu oporavka. Međutim, ovim nepomaganjem doći će do urušavanja i propasti našeg sektora i očigledno će taj posao u budućnosti raditi agencije iz nama susjednih zemalja kojima su njihove vlasti velikodušno pomogle. Siguran sam da smjer u kojem se sada krećemo nije u interesu niti hrvatskog turizma niti hrvatskog gospodarstva u cjelini“, zaključio je Fain.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")