Foto: Glas otoka
HRVATSKA

Ograničenja su na pojedinim dionicama Jadranske magistrale, u pomorskom prometu nema poteškoća

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionici Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana iza dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), javlja Hrvatski autoklub.

Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povremeni zastoji mogući su na cestama gdje traju radovi.

Zbog jakih udara vjetra samo osobna vozila prometuju državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Za sav promet zatvoren je dio državne ceste DC1 “Brze ceste Solin-Klis” u smjeru čvora Klis Grlo od prijelaza “Dračevac“ (km 1+030) do prijelaza „Majdan“ (km 3+350) zbog radova u istočnoj cijevi tunela Mravince. Vozi se dvosmjerno kolnikom u smjeru Splita.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Danas trajekt na liniji Šibenik-Zlarin-Obonjan-Kaprije-Žirje ploviti prema redu plovidbe za utorak/četvrtak.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")