Foto: Glas otoka
POLITIKA

FOTO U Malom Lošinju održan HDZ-ov predizborni skup, pogledajte kako su kršene mjere

U subotu 17. travnja u Malom Lošinju je održan predizborni skup lošinjskog HDZ-a, konkretnije predstavljanje kandidature HDZ-ove gradonačelnice Ane Kučić. Podršku su joj tom prilikom na glavnom gradskom trgu dali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te kandidat HDZ-a za župana Primorsko-goranske županije i aktualni saborski zastupnik Gari Cappelli. Predstavljanje kandidature od strane županijske središnjice najavljeno je bilo u 11:30, međutim na trgu su se okupili tek nešto iza 12 sati.

Iako su na području Primorsko-goranske županije od 12. travnja na snazi strože epidemiološke mjere sve do 26. travnja, načelnica malološinjskog stožera Ana Kučić, u pratnji ministra i kandidata za župana, nije se pridržavala ključnih mjera niti je prvenstveno išla u smjeru da se ovaj današnji skup ne održi kako bi time smanjila mogućnost širenja koronavirusa.

Podsjetimo, Stožer PGŽ-a propisao je zabranu održavanja javnih okupljanja, a nisu se tom prilikom ni trudili svojim primjerom ukazati na potrebu za distancom i nošenjem zaštitnih maski.

Podsjetimo, Zakon o javnom okupljanju podrazumijeva organizirano okupljanje više od 20 ljudi, a je li na Trgu Republike Hrvatske u Malom Lošinju bilo više od 20 ljudi istovremeno prosudite na fotografijama koje su nam dostavili čitatelji. Inače, danas je na području PGŽ zabilježeno 318 novozaraženih, a u Malom Lošinju gotovo rekordnih 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Dodajmo k tome, kako doznajemo, obavijest o predstavljanju kandidature nisu dobili svi članovi Gradske organizacije lošinjskog HDZ-a već po ustaljenom običaju samo odabrani članovi tzv. užeg tima malološinjske gradonačelnice.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Gari Cappelli (HDZ) predao preko 10.000 potpisa podrške kandidaturi za župana PGŽ

Glas otoka

Nakon velikog propusta s listom, lošinjski HDZ učinio novi – izbacili hrvatskog branitelja

Vedran Morin

Doznajemo imena trinaestorice s liste lošinjskog HDZ-a i koalicijske partnere

Vedran Morin