Preslika/KanalRi
COVID19

Mladen Šćulac: ‘Ako se brojke ne poboljšaju, uvodimo stroži lockdown u županiji’

Mladen Šćulac, načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ, u Dnevniku N1 kazao je kakve su brojke u toj županiji pet dana od kada su uveli lockdown.

Podsjetimo, danas su 323 novooboljele osobe na području PGŽ.

“Nažalost, do danas nije vidljiv velik pomak prema padu broja oboljelih osoba. Razmišljali smo o tome da će brojevi padati. Pad je malen, nije velik koliko smo očekivali. Raspravit ćemo idući tjedan o mjerama koje ćemo poduzeti. Ako se broj oboljelih bude povećavao, razmatrat ćemo strože mjere. To bi bilo zatvaranje svih objekata i trgovina. Te teške mjere je teško izbjeći, a sve to radimo u cilju zaštite zdravlja građana”, istaknuo je Mladen Šćulac.

Kod donošenja mjera vodili su se time da mjere predlažu epidemiolozi, a iz Stožera su ih podržali.

“Svakako se išlo na to da se smanji kretanje u prostorima, i mislimo da smo s ovom mjerom pogodili. Ako broj novozaraženih bude padao, mi smo za ublažavanje mjera. Ako ove mjere ne daju rezultat, morat ćemo uvesti rad samo za trgovine hrane i pića. Zatvorene su sve trgovine obućom i odjećom, a to se odnosi na sve koji prodaju takvu robu, neovisno o tome jesu li u malim trgovinama ili u trgovačkim centrima”, rekao je Mladen Šćulac za Dnevnik NoveTV.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

U Primorsko-goranskoj županiji ponovno otvorene terase kafića i trgovine odjećom i obućom

Glas otoka

Sljedeća moguća mjera, poručuju iz Stožera PGŽ, je zatvaranje županija

Glas otoka

Nove epidemiološke mjere za područje Primorsko–goranske županije

Glas otoka