Općina Omišalj/Facebook
POLITIKA

Komunalno društvo iz Omišlja omogućilo uvid u svoje novčane transakcije

Od petka 16. travnja putem web stranice Komunalnog društva Pesja d.o.o. moguć je uvid u sve isplate s poslovnog računa KD Pesja d.o.o., priopćeno je iz Općine Omišalj.

KD Pesja d.o.o., osnovano od strane Općine Omišalj, prvo je, kako kažu, komunalno društvo u Hrvatskoj koje će putem linka na internetskoj stranici omogućiti građanima uvid u svaku transakciju, odnosno isplatu pravnim i fizičkim osobama, ili preciznije, građanima će podastrijeti svoj rad i sve podatke o raspolaganju javnim novcem.

“Općina Omišalj nastavlja s uvođenjem potpune transparentnosti javnog novca i daje primjer svim ostalim jedinicama lokalne samouprave da postupe na isti način kako bi bili korak bliže k suzbijanju korupcije koja izjeda hrvatsko društvo. Bili smo prva općina koja je potpuno i bez skrivenih namjera prikazala svaku lipu novca poreznih obveznika. Koliko god Općina Omišalj bila mala u očima ostatka zemlje, svojim smo primjerom pokazali da i mali mogu postati primjer velikima i da ne odustajemo od boljeg i pravednijeg sustava koji služi isključivo onima koji taj sustav plaćaju – građanima”, istaknula je načelnica Općine Omišalj, Mirela Ahmetović

Dodaje da su ponosni što su u borbi protiv korupcije prvi u Hrvatskoj, a sada je i općinsko komunalno poduzeće Pesja prvo komunalno poduzeće u RH koje u potpunosti prikazuje sve svoje troškove.

“Osim toga, transparentnost ćemo uvesti i u Turističku zajednicu Općine Omišalj i time zaokružiti ovu priču, odnosno time ćemo podastrijeti građanima kako se troši javni novac svih tvrtki i organizacija osnovanih od strane Općine Omišalj. To je put k suzbijanju korupcije na svim nivoima, ali isto tako jasna poruka svim stanovnicima općine Omišalj da je njihov novac siguran i da njihovo povjerenje nitko ne smije iznevjeriti. Voljela bih kada bi cijela Hrvatska, sve jedinice lokalne samouprave, a poglavito tijela državne uprave i javna poduzeća zauzela takav stav. Uvjerena sam da bi tom političkom odlukom Hrvatska postala sretnija i bolja zemlja”, zaključuje.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Mirela Ahmetović: ‘LNG teror u Omišlju, jel’ opet izmišljamo?’

Vedran Morin

U tijeku je financijska revizija Općine Omišalj

Glas otoka

Javni poziv Općine Omišalj za kupnju POS stanova

Vedran Morin