Foto: Press
GLAS OTOKA

Djeca s kvarnerskih otoka poslala preko 800 darova u Sisak za vršnjake u potrebi

Djeca iz osnovnih škola s otoka Krka, Cresa, Lošinja i Raba pripremila su 823 paketa za učenike Osnovne škole “22. lipnja” i Osnovne škole “Ivan Kukuljević” u Sisku.

Foto: Press

Humanitarna akcija dobila je naziv “Djeca i mladi Krčke biskupije po rukama sv. Kvirina djeci i mladima Sisačke biskupije” jer je Sveti Kvirin zaštitnik Krčke i Sisačke biskupije, a provodila se u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije i u dogovoru sa svim vjeroučiteljima Krčke biskupije.

Akcijom se željelo učiniti djelo ljubavi prema djeci u potresom pogođenim krajevima, te potaknuti djecu i mlade na našim otocima na plemenitost i suosjećanje prema vršnjacima u potrebi. Djeca su u kutiji pripremila dar za svog nepoznatog vršnjaka, te u nju stavili i svoju poruku, pismo podrške.

Foto: Press

Vjeroučitelji Krčke biskupije koordinirali su akciju u razredima u kojima predaju vjeronauk, a brigu oko preuzimanja darova po školama te dostavu u Sisačke škole preuzeo je Caritas Biskupije Krk. Djeca su kreativno zapakirala svoje darove te pomagala u njihovom ukrcavanju u kombi i očita je bila njihova posebna radost. Organizatori akcije zajedno s djecom koja su pripremala darove vjeruju da će se njihova radost i zadovoljstvo preliti i na njihove vršnjake koji će primiti darove. U ime Katehetskog ureda i Caritasa Krčke biskupije prenosimo zahvalu svim učenicima i vjeroučiteljima, školama i roditeljima kao i volonterima koji su pomagali u dostavi darova.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Zajedničkom akcijom, Institut Plavi svijet u Velom Lošinju ugostio tri velike obitelji s djecom

Glas otoka