Ana Kučić u video prezentaciji projekata Grada Malog Lošinja (Preslika)
POLITIKA

Povjerenstvo istražuje ima li povrede sukoba interesa u predmetu protiv Ane Kučić (HDZ)

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je danas za Glasotoka.hr da je pokrenuta istraga po više točaka kako bi se istražili navodi o mogućem sukobu interesa gradonačelnice Grada Malog Lošinja Ane Kučić.

Istraga Povjerenstva temelji se pretežito na prikupljenim informacijama s portala Glas otoka, a sami predmet vodi se pod brojem P-87/21 i objedinjuje više slučajeva.

“”Povjerenstvo je protiv dužnosnice Ane Kučić, gradonačelnice Grada Malog Lošinja, otvorilo predmet pod brojem P-87/21 te će se u istom ispitati sve predmetne okolnosti”, potvrdio nam je Ivan Matić, dipl.iur., voditelj Odjela za pripremu postupaka, izradu akata i suradnju.

Prvi slučaj vezan je za projekt izgradnje novih vodovodnih cijevi u dužini 650 metara na prostoru Punte Križa na otoku Cresu. Kako smo ekskluzivno pisali početkom prosinca 2020. godine, trasa vodovodnih cijevi završava neposredno pred obiteljskim parcelama gradonačelnice. Podsjetimo, Ana Kučić je članica uprave gradske tvrtke Vodovod i odvodnja Cres – Lošinj koja stoji iza tog projekta. Također se istražuje jesu li i za koju namjenu utrošena novčana sredstva od prodaje zgrade bivše osnovne škole, na što je ranije reagirala i Primorsko-goranska županija.

Povjerenstvo provjerava i slučaj oko dodjele poticaja lokalnim poduzetnicima. Naime, Glas otoka je prenio otvoreno pismo tvrtke Fenix trensferi u kojem se direktor te prijevozničke tvrtke žali da je ostao uskraćen za poticaje jer mu je supruga gradska zaposlenica. U reagiranju ističe da je njegova supruga zaposlena na sasvim drugom odjelu, koji s odlučivanjem o dodjeli poticaja nema direktnog doticaja, te se pita smatra li se kuma gradonačelnice u tom istom slučaju članom obitelji, s obzirom da je ista korisnica gradskih poticaja.

U fokusu je i potencijalna dodjela koncesije tvrtki Zaklopica, u suvlasništvu brata gradonačelnice i njegove supruge, a za potrebe ugostiteljstva na području Punta Križe. Ujedno će se obuhvatiti istraga u vezi oglašavanja u medijima i PR objave gradonačelnice Malog Lošinja za što se sumnja da su plaćene gradskim novcem prije ili za vrijeme predizborne kampanje. Predmet P-87/21 obuhvaća i napise o dodjeli gradske stipendije kćeri dogradonačelnika Grada Malog Lošinja, Ante Nedića.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Nakon velikog propusta s listom, lošinjski HDZ učinio novi – izbacili hrvatskog branitelja

Vedran Morin

Doznajemo imena trinaestorice s liste lošinjskog HDZ-a i koalicijske partnere

Vedran Morin

FOTO U Malom Lošinju održan HDZ-ov predizborni skup, pogledajte kako su kršene mjere

Vedran Morin