POLITIKA

Plenkoviću, što sad imaš za reći? HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Cresa koristi covid dodatak za predizbornu kampanju

Ranije danas objavili smo najavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o dodjeli tvz. covid dodatka umirovljenicima.

> Plenković otkrio koliko će iznositi covid dodatak za umirovljenike

Na upit novinara, Plenković je odgovorio da se ovime ne kupuju glasovi umirovljenika, međutim gradske organizacije rade upravo suprotno. Primjer je objava HDZ-ove kandidatkinje za gradonačelnicu Grada Cresa, Sanje Tomić, koja je mjeru Vlade iskoristila za objavu na svojoj službenoj Facebook stranici. Time je jasno ukazala da se mjera donesena iz državnog proračuna kojeg pune građani RH koristi za predizborni populizam.

Ovime se jasno poslala poruka da se te mjere, inače hvalevrijedne, ipak koriste kod stranačkih kandidata u predizbornoj kampanji. Neupitna je zlouporaba nečega što dolazi od novca svih građana, dakle i onih koji nisu HDZ-ovi birači, pa se to kasnije koristi kao primjer “rada HDZ-ove Vlade”. Vlada, kao i mediji, postoje u službi građana, ne obrnuto.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Marčelo Damijanjević (NL): ‘Dobijem li mandat gradonačelnika, garantiram da mogu realizirati ono što obećajem’

Vedran Morin

Sanja Tomić i Gari Cappelli uživaju podršku lošinjske Mladeži HDZ-a

Glas otoka

Predstavljanje HDZ-ovih kandidatkinja za Cres i Mali Lošinj

Vedran Morin