Preslika/N1
POLITIKA

Mirela Ahmetović: ‘LNG teror u Omišlju, jel’ opet izmišljamo?’

U Omišalj na LNG Terminal u petak 09. travnja je doplovio tanker s ukapljenim prirodnim plinom “British Contributor”, a mještani Omišlja i okolnih mjesta ponovno se žale na preglasnu buku koja dolazi s terminala za vrijeme pretovara UPP-a.

Foto: bur.com.hr

Na Facebook stranici je reagirala i SDP-ova politička tajnica te načelnica Općine Omišalj, Mirela Ahmetović.

“Umjesto da kao ostatak Hrvatske mirno utonemo u početak vikenda, mi slušamo nesnosnu buku s LNG terminala jer se iskrcava plin. Nije dovoljno što su nam uzurpirali prostor i učinili nas građanima drugog reda, uzurpiraju nam mir i spokoj”, napisala je na svojoj Facebook stranici.

Pozvala je ministra Ćorića i premijera Plenkovića da dođu u Omišalj i kažu mještanima kako je sve u redu.

“Neka povedu i saborske zastupnike HDZ-a iz osme izborne jedinice koji su glasali za Lex LNG. Pozivam i Garija Cappellija, brižnog kandidata za župana da nam objasni kako je LNG odličan projekt koji nam ničim neće remetiti život. Pozivam i direktora LNG Hrvatska da konačno objasni lokalnoj zajednici u kojoj gostuje njegovo poduzeće što se zbiva s ovim brodom, kao i što se zbivalo tijekom probnog rada i iskrcaja prvog komercijalnog broda. Pozivam i Državni inspektorat u inspekciju razine buke; izađu li po običaju, svjesno troše javni novac znajući da neće utvrditi nepravilnosti jer neće biti ni broda, pa ni buke. Sramite se svi skupa, ovo je hajdučija u navodno slobodnoj zemlji. Sve ste prodali i uništili, sad ste se okomili na poštene ljude i jednu ponosnu općinu! Ali – nećete zauvijek”, zaključila je u svojoj objavi.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Komunalno društvo iz Omišlja omogućilo uvid u svoje novčane transakcije

Glas otoka

NEMA UPP-A Projekt LNG Hrvatska na samome startu se suočava s prvim problemom

Vedran Morin

Stanovnici Omišlja prvi novogodišnji dan dočekali uz buku iz Terminala

Glas otoka