Foto: Alan Crljenko
GLAS OTOKA PAG

Paške staze Druga strana Mjeseca uključene u projekt Pag Outdoor

Turistička zajednica Grada Paga nastavlja s probijanjem, trasiranjem, čišćenjem i uskoro markiranjem novih staza na svom području koje će biti uključene u projekt Pag Outdoor.

Foto: Alan Crljenko

“Dvije nove, fantastične staze čije uređenje financira Turistička zajednica Grada Paga radi Alan Crljenko, paški planinar i zaljubljenik u prirodu, čovjek koji poznaje svaki kutak našeg prekrasnog otoka te smo nastavili našu odličnu suradnju započetu prije dvije godine kada je trasirana hiking staza od Lokve na Ledeniku do sv. Kvirina. U međuvremenu su otočne turističke zajednice pokrenule zajednički projekt Pag Outdoor te nam se ovo trasiranje staza izvrsno uklopilo u naše planirane aktivnosti. Sve tri staze će imati zajedničko ime Druga strana Mjeseca, a sam naziv ne trebamo posebno obrazlagati”, rekla je Vesna Karavanić, direktorica TZG Paga.

“Nakon dvije godine i završetka prve hiking staze, došlo je vrijeme da se kod grada Paga izgrade dvije nove staze na Ledeniku, jednom od najljepših i najatraktivnijih dijelova otoka Paga. Jedna će ići kružno oko Punte Mikule, a druga do uvale Veli Zaton. Sretan sam što će staze do polovine lipnja biti trasirane, probijene, očišćene i markirane. Na ovaj način ovaj dragulj paške prirode uskoro će biti dostupan svima koji u njemu žele uživati, ali bi ujedno morao ostati onakav kakvim ga je priroda stvorila. Stoga apeliram na svijest svih budućih posjetitelja, a i nadležnih, da se ovaj fascinantan dio otoka očuva u svom izvornom, prirodnom obliku”, rekao je Alan Crljenko.

Foto: Alan Crljenko

S njegovom konstatacijom složio se Martin Čotar, naš proslavljeni hrvatski biciklist, koji je potvrdio da su staze predivne uz fascinantan pejzaž te naglasio kako je jako je bitno očuvati sve da se ne uništi, da ostane  prirodna ljepota kakva je sada. Valja podsjetiti da je projekt Pag Outdoor rezultat udruživanja turističkih zajednica otoka Paga, a prepoznat je i od strane Ministarstva turizma i sporta.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Pag Outdoor produljuje turističku sezonu otoka na osam mjeseci

Glas otoka

'MOJI PRVI PUNTI' Održana radionica paške čipke

Glas otoka