Ilustracija: Pixabay
COVID19

U Splitsko-dalmatinskoj svi učenici, osim nižih razreda osnovne, idu na online nastavu

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1321 obrađenog testa danas su 442 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju.

> COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

Nakon objave da će učenici u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji prijeći na online nastavu, također je i Splitsko-dalmatinska županija objavila promjene u održavanju nastave. Ondje će svi učenici osim onih od 1. do 4. razreda prijeći na online nastavu.

“Zbog trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po Modelu ‘C’, odnosno online nastava, osim učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razred) gdje će se nastava održavati po Modelu ‘A’, odnosno neposredno u školi”, navode iz Stožera.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")