Vilson Berisha/Glas otoka
HRVATSKA

Na sjevernom Jadranu još može pasti malo snijega, bura će tokom dana slabjeti, od sutra sunčano

DHMZ za danas najavljuje u većini krajeva djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ujutro ponegdje u unutrašnjosti s maglom. Sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana lokalno jači razvoj oblaka te kratkotrajan snijeg, mjestimice susnježica i kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu u prvom dijelu dana umjerena i jaka, na udare još ponegdje olujna bura, oslabjet će i okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Sutra će na Jadranu i uz njega uslijediti pretežno sunčano vrijeme. U ostalim predjelima promjenljiva naoblaka, ujutro mjestimice moguće magla, a sredinom dana i poslijepodne može biti pokojeg lokalnog pljuska, ponajprije u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, na krajnjem istoku moguće na udare i jak, a u gorju jugozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverac, sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer na sjeveru jugo. Najniža jutarnja temperatura između -5 i 0, u Lici i Gorskom kotaru niža, a na Jadranu od 0 do 5 °C. Najviša dnevna uglavnom između 9 i 14 °C.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")