Foto: Press/ŠKŽ
DALMACIJA HRVATSKA

HGSS-u Šibenik osigurana novčana sredstva iz županijskog proračuna za 2021. godinu

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i pročelnik šibenske Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja Mislav Čupić potpisali su danas Ugovor o financiranju.

Predmet ovoga ugovora je financiranje rada HGSS-a iz sredstava Proračuna Šibensko-kninske županije za 2021. godinu, a sve u cilju zaštite života i imovine u planinama i na nepristupačnim područjima te u drugim izvanrednim okolnostima kada treba primijeniti posebno znanje, opremu i kadrove koji se koriste u gorskom spašavanju, priopćeno je medijima.

Foto: Press/ŠKŽ

Županija će rashode navedene u financijskom planu šibenske Stanice HGSS-a financirati u iznosu od 125 tisuća kuna, a iznos koji je osigurala Šibensko-kninska županija bit će utrošen na razvoj tehničko-tehnološke opremljenosti, osiguranje spremnosti i pripravnost, razvoj infrastrukture te na djelatnosti obuka i edukaciju.

“Šibensko-kninska županija naše HGSS-ovce financijski i na svaki drugi način podupire od samog njihovog osnutka, već dvadesetak godina, a županijska sredstva čine oko 25% ukupnog proračuna kojim raspolažu. Koristim ovu priliku zahvaliti svim članovima Hrvatske gorske službe spašavanja koji rade u iznimno teškim uvjetima i koji vrlo često spremno riskiraju vlastiti život kako bi spasili tuđi”, rekao je župan Goran Pauk, naglasivši kako HGSS u zadnjih godinu dana daje veliki obol i u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Mislav Čupić je zahvalio županu na podršci naglasivši kako njihova Stanica sa Šibensko-kninskom županijom već godinama ostvaruje izuzetno kvalitetnu suradnju.

Hrvatska gorska služba spašavanja je javna služba koja osigurava pripravnost, hladni pogon, raspoloživost ljudi i opreme, kao i održavanje znanja i sposobnosti te stručnost pripadnika u vrlo zahtjevnoj, visoko rizičnoj i odgovornoj aktivnosti 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")