Press/DNŽ
POLITIKA

Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila 1,7 milijuna kuna u poticajne mjere za zdravstvene radnike

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić potpisao je u srijedu 07. travnja u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici s predstavnicima zdravstvenih ustanova s područja Dubrovačko-neretvanske županije Ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama na području Dubrovačko-neretvanske županije za 2021 godinu. Potpisivanju su nazočili i zamjenici Žaklina Marević i Joško Cebalo te pročelnica UO za društevene djelatnosti Jelena Dadić, a vrijednost ugovora iznosi 1.7 milijuna kuna, priopćeno je iz Ureda župana.

Ugovori su potpisani s Općom bolnicom Dubrovnik u iznosu od 480 tisuća kuna u svrhu sufinanciranja stanarina za zdravstvene radnike te za istu svrhu sa Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije u iznosu od 192 tisuće kuna, s Domom zdravlja Dubrovnik i Domom zdravlja ”Dr. Ante Franulović” Vela Luka u iznosu od 170 tisuća kuna, u svrhu sufinanciranja specijalizacije zdravstvenog radnika, Domom zdravlja Korčula u iznosu od 170 tisuća kuna u svrhu sufinanciranja specijalizacija liječnika, stanarina liječnika i edukacija za zdravstvene radnike, Domom zdravlja Metković u iznosu od 170 tisuća kuna u svrhu sufinanciranja troškova nastalih specijalističkim usavršavanjem, Domom zdravlja Ploče u istom iznosu za financiranja troškova stanovanja zdravstvenim radnicima, poticanja deficitarnih zdravstvenih kadrova kroz plaću, plaćanja tečajeva, seminara, edukacija zdravstvenim radnicima kao i Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u iznosu od 170 tisuća kuna u svrhu sufinanciranja specijalizacije zdravstvenog radnika.

Župan je tom prilikom napomenuo kako će se ove godine dodatna sredstva izdvojiti za stalnu helikoptersku službu i projekt obnove OB Dubrovnik, odnosno za pripremu potrebne dokumentacije.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila više od četiri milijuna kuna za razvoj civilnog društva

Glas otoka

Nikola Dobroslavić: ‘Prevlaka je nesporno hrvatski teritorij i o tome nema nikakvih pregovora ni s kim’

Glas otoka

Javni poziv Dubrovačko-neretvanske županije za sufinanciranje projekata organizacije manifestacija u turizmu

Glas otoka