HRVATSKA

Pokrenut novi besplatni online oglasnik za pronalazak posla

Posljednjega dana u mjesecu ožujku, pokrenut je novi besplatni online oglasnik za pronalazak posla.

“U nepredvidivo doba pandemije koronavirusa javila se sve veća potreba za prilagodbom na tržištu. Rad od kuće postao je stvarnost te ga se smatra dijelom ‘novog normalnog’. Pandemija je s druge strane uzrokovala ekonomski šok pa mnogi gube poslove. Stoga su članovi nekolicine domaćih neprofitnih organizacija volonterski odlučili pomoći s pokretanjem mrežne stranice – freelance.com.hr”, navode iz inicijative koju okuplja nakladnik Narona Media.

Web je u svome principu poprilično jednostavan, a razlog tomu jest dovođenje cjelokupne populacije radno aktivnog stanovništva pa i one starije.

O projektu

Na stranici svatko može bez registracije postaviti svoj oglas za posao, bio on “freelance posao” u jednokratnom ili dugoročnom obliku. Kako proces ne zahtijeva registraciju, cilj je svakako maksimizirati uštedu vremena našim korisnicima. Prilikom postavljanja oglasa mogu se navesti uvjeti rada, odnosno lokacija (od kuće ili u uredu) te razni drugi detalji.

Portal je namijenjen i teško zapošljivim skupinama kao što su mladi, a omogućuje i studentima da osluškuju tržište te da eventualno nadograde svoj životopis. Neprofitni projekt ima za cilj pomoći društvu kako bi se olakšao proces ostvarivanja budućih poslovnih suradnji. Stoga je u najavi širenje dobrog glasa i putem društvenih mreža

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")