Foto: mycroatiacruise.com
POLITIKA

HDZ Vela Luka: ‘Nije prvi put da naši SDP-ovci mijenjaju prostorne planove na kontroverzan način’

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vela Luka, u ovom sazivu, vijećnici SDP-a, a na prijedlog načelnice, izglasali su odluku kojom su započete izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja poduzetničke zone. Sa navedenim izmjenama dio brodogradilišta Greben se iz proizvodne djelatnosti prebacuje u trgovačku djelatnost. Ovako bitnu odluku pokušali su sakriti između 20 točaka dnevnog reda, objava je Općinskog odbora HDZ-a Vele Luke koja je osvanula na službenoj Facebook stranici.

“Moramo napomenuti da se ovom odlukom omogućuje vlasniku brodogradilišta Greben višemilijunska zarada, pod krinkom otvaranja novih radnih mjesta, a Veloj Luci ukida i posljednja nada da će se u Škveru ikad više pokrenuti proizvodnja. Nitko nije pitao Lučane, a pogotovo bivše zaposlenike Grebena, što misle o ovoj prenamjeni. Umjesto njih, 5 vijećnika SDP-a i 2 nezavisna vijećnika sa načelnicom omogućili su rasprodaju Grebena”, navode iz HDZ-a.

Dodaju, za one koji ne znaju, trgovački lanac Plodine iskazao je Općini Vela Luka namjeru izgraditi trgovački centar na mjestu bivšeg brodogradilišta. To ne bi bilo čudno da u poduzetničkoj zoni nema desetke tisuća metara slobodnog i neizgrađenog zemljišta.

“Pitamo se stoga, zašto je trebalo mijenjati prostorni plan koji je do sada štitio Škver od ovakvih malverzacija. Zar nije bilo logično uputili Plodine da izgrade trgovački centar u neizgrađenom dijelu poduzetničke zone. Na taj način teren bi se otkupio od Lučana, općina bi zaradila na komunalnom doprinosu, a naše mjesto imalo bi i trgovinu i brodogradnju. Međutim, nije ovo prvi put da naši SDP-ovci mijenjaju prostorne planove na kontroverzan način. Svi se još sjećamo kako su u Stračinčici proglašavane neobične građevinske zone usred poljoprivrednog zemljišta ili kako se bivša Ambalaža prenamijenila iz proizvodne u stambenu namjenu”, pitaju se iz Općinske organizacije HDZ-a.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Oštećene pokretnine HDZ-ove kandidatkinje za načelnicu Vele Luke

Vedran Morin