Foto: Facebook
POLITIKA

Dubravko Devčić (NL) kandidat za gradonačelnika Malog Lošinja

Dubravko Devčić, nositelj Nezavisne liste u prethodna dva saziva Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, obznanio je medijima te na službenoj Facebook stranici da će se kandidirati za gradonačelnika.

Objavu prenosimo u nastavku, u cijelosti.

“Objavljujem svoju kandidaturu za gradonačelnika Malog Lošinja i kandidaturu Nezavisne liste Dubravka Devčića za Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja. Moja lista kako i sam naziv kaže je nezavisna. Nemam dogovore ni sa kakvim strankama, privatnim osobama, “investitorima koje se samo poželjeti može” i kao do sada ne ulazim u koaliciju ni sa kim. Listu sam pokušao napraviti od ljudi za koje smatram da su pravdoljubivi, hrabri, nepotkupljivi i stručni u svojoj profesiji.

Mislim da se Grad mora voditi politikom dobrog gospodara kao i obitelj. Prvo se rješavaju stvari koje moraš, a onda po prioritetima ono što želiš onoliko koliko možeš. Koliko se može ne znam, to ćemo saznati kada vidimo stanje gradske blagajne.

Rado bih Vam svima obećao posao, rješenje stambenog problema, poslovni prostor, međutim to je moguće samo ako posložimo stvari. Stoga Vam obećavam da ću ih pokušati posložiti – da Lošinj bude transparentan, da natječaji budu jasniji, opće dobro ispred privatnih interesa, pravednost i jednaka pravila za sve, otvorenost za razgovor, ali nikada za donošenje rješenja uskraćivanjem prava drugom.

Prošlih godina u vijeću sam pokušao ukazivati na stvari koje nisu u redu, koje bi trebalo učiniti drugačije, međutim, BEZ VEĆINE PROMJENE SU NEMOGUĆE.

Nemam stranku, ne skupljam donacije, ne obećavam usluge, pa samim tim nemam glasače koji će za mene glasati iz interesa. Računam na Vas koji ste me do sada podržali – ali i na tihu većinu koja dvoji ima li uopće smisla izaći na izbore. Stvari se radi budućnosti naše djece i mladih koji dolaze mogu i moraju mijenjati.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")