Vilson Berisha/Glas otoka
GLAS OTOKA IZDVOJENO LOŠINJ

FOTO O budućem Centru za znanost o moru nakon lokalnih izbora?

Zgrada nekadašnjeg Doma JNA na predjelu Velopin u Malom Lošinju darovnim ugovorom iz 2018. godine, potpisanog između Grada Malog Lošinja i Ministarstva državne imovine, trebala se prenamjeniti za potrebe Centra za znanost o moru. Tri godine kasnije, to derutno zdanje eventualnu obnovu dočekat će od strane nove vladajuće strukture.

Naime, kako nam je odgovoreno iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, predmetni Ugovor o darovanju nekretnine označene kao k.č.br. 2016 k.o. Mali Lošinj-Grad, u svrhu osnivanja Centra za znanost o moru, ovjeren je dana 12. listopada 2018. godine, pa samim time rok za njegovu realizaciju ističe u listopadu 2021. godine. Odluku o budućnosti toliko željenog Centra za znanost o moru donijet će, sve je izvjesnije, nova vlast.

Također, u ovom trenutku ni resorno Ministarstvo nema saznanja je li pokrenut odgovarajući postupak za raskid ili poništavanje predmetnog Ugovora o darovanju, a odgovore nismo dobili ni od Instituta Plavi svijet.

Podsjetimo, ugovorom se Grad Mali Lošinj obvezao privesti nekretnine konačnom uređenju i namjeni unutar tri godine od dana potpisivanja Ugovora u svibnju 2018. godine. Ugovor sklopljen s Republikom Hrvatskom sadrži klauzulu kojom bi se predmetne nekretnine procijenjene vrijednosti 6 milijuna kuna vratile u vlasništvo RH po isteku te tri godine u slučaju da nisu uređene. Otvorena je i mogućnost da Grad Mali Lošinj isplati naknadu za darovanu nekretninu, a u visini tržišne vrijednosti u vrijeme raskida Ugovora.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

OTKRIVAMO Stanje s financijama Grada Malog Lošinja je dramatično, upitne su čak i plaće

Vedran Morin

Povjerenstvo istražuje ima li povrede sukoba interesa u predmetu protiv Ane Kučić (HDZ)

Vedran Morin

OTKRIVAMO NOVE AFERE Jer amorfna demagoginja Ana Kučić može kupiti neke medije, ali ne i Glas otoka

Vedran Morin