Preslika
GLAS OTOKA IZDVOJENO KORČULA

Korčulanski književnici virtualno predstavljaju svoja književna djela

Projekt “Korčulanski književnici online” nastao je u uvjetima ograničenja društvenih kontakata uzrokovanih pandemijom koronavirusa, kao jedina mogućnost druženja korisnika korčulanske Gradske knjižnice Ivan Vidali te ljubitelja lijepe književnosti s korčulanskim autorima. Koristeći se dostupnim digitalnim alatima, odlučilo se virtualno popularizirati korčulanske autore i njihova književna djela.

Projekt, naime, za cilj ima promicati knjigu i čitanje, te usprkos nemogućnosti organiziranja uobičajenih književnih susreta, omogućiti komunikaciju između autora i čitatelja. Na poziv za sudjelovanjem u projektu prijavila su se brojna korčulanska pera. Dio video zapisa nastao je u prostoru knjižnice, a dio su izradili sami autori na raznim lokacijama.

“Ugodno nas je iznenadio odaziv na naš poziv i oduševila kreativnost pri izradi snimaka, što nam daje dodatni poticaj u budućem promišljanju aktivnosti u ovim okolnostima. Ovim putem zahvaljujemo svim autorima angažiranim na projektu, koji su svoje tekstove čitali i on-line kanalima podijelili s nama književni užitak i druženje s knjigom donijeli u naše domove”, zahvaljuju iz Gradske knjižnice Ivan Vidali.

Književna djela korčulanskih autora predstavljena su na YouTube kanalu Gradske knjižnice.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Održana svečana dodjela nagrada i priznanja učenicima i mentorima povodom natječaja “Osobite pučke izreke”

Glas otoka

Gradska knjižnica “Ivan Vidali” nastavlja razvijati program ‘Pričom u sridu’

Glas otoka

Interaktivna virtualna izložba o korčulanskom pjesniku Ivanu Vidaliju

Glas otoka