Foto: Press/ PU PG
CRNA KRONIKA

Zaplijenjeno više od 16 kilograma marihuane proizvedene u laboratoriju na opatijskom području

U ponedjeljak 29. ožujka policijski službenici opatijske policije temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci u jednom od mjesta na širem području Opatije obavili su pretragu obiteljske kuće osumnjičenoga.

Pretragom je pronađeno i oduzeto 16.114 grama marihuane, 224 stabljike indijske konoplje visine od 20 do 198 cm, 350 sjemenki indijske konoplje, nekoliko doza ulja indijske konoplje, više od 20 reflektora, nekoliko uređaja za vlaženje zraka, ventilatora, filtera i druge opreme za uzgoj indijske konoplje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 49-godišnjak u razdoblju od siječnja prošle do siječnja ove godine, u prizemlju i potkrovlju kuće u kojoj stanuje neovlašteno nabavio, zasadio i uzgojio više stabljika indijske konoplje od kojih je radi daljnje prodaje proizveo drogu marihuana i ulje kanabisa. Također, sumnja se da je s istom namjerom od listopada prošle godine zasadio i uzgojio pronađene 224 stabljike indijske konoplje te radi daljnje sadnje posjedovao i pronađenih 350 sjemenki indijske konoplje.

Osim toga kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako se za potrebe rada spomenutog laboratorija, početkom 2020. godine neovlašteno spojio na naponski kabel na način kojim je izbjegao evidentiranje potrošnje električne energije čime je ovlaštenu tvrtku oštetio za najmanje 20.000 kuna. Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 49-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za dva kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te za kazneno djelo krađe i predan pritvorskom nadzorniku, navodi se u policijskom izvješću.

PU primorsko-goranska ističe da je ovih više od 16 kilograma marihuane jedna od većih zapljena marihuane na području Policijske postaje Opatija, kao i na području Policijske uprave primorsko-goranske u posljednjih godinu dana.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")