Rudolf Ivković/Foto: Glas otoka
POLITIKA

Rudolf Ivković (HSLS): ‘Urednica Radija Lošinj prekinula me i cenzurirala kod isticanja gradskih nepravilnosti’

Predsjednik GO HSLS-a Mali Lošinj Rudolf Ivković nakon današnjega gostovanja na Radiju Lošinj – Radio Jadranka kontaktirao je redakciju portala Glasotoka.hr kako bi izrazio nezadovoljstvo onime što je, kako revoltirano tvrdi, neshvatljivo za demokratsko društvo.

“Nerezinac” je česta tema u domaćoj političkoj areni zbog upitne (ne)isplativosti/ Foto: Vedran Morin

Naime, Ivković nam ljutito svjedoči da je u razgovoru za Radio i pripremu vijesti u 15 sati prekinut od strane urednice Marte Fazlić nakon spominjanja logera Nerezinac i kod izlaganja nepravilnosti koje se vežu za Grad Mali Lošinj. Ivković je mišljenja da je prekinut iz razloga jer je kapetan Logera upravo suprug od urednice, a nalazi se i pod proračunskom stavkom Grada. U odnosu što je objavljeno, ističe da je cenzurirano u velikom obujmu.

Nastavno na te optužbe, a prije emitiranja vijesti, kontaktirali smo urednicu Martu Fazlić kako bismo dobili njezinu stranu priče. Zaprimljeni odgovor pismenim putem prenosimo u izvornom obliku.

“Gospodin Rudolf Ivković već je imao priliku najaviti svoju kandidaturu na našem radiju, a nakon sjednice Go HSLS-a održane ove subote ponovno je dobio priliku danas da najavi kandidaturu. Zamoljen je kao i drugi da svoju izjavu svede na minutu i pol do dvije. Kako se prilikom snimanja nije držao minutaže zamolila sam ga da ne ide u širinu već da se iste drži. Prvi puta je objava bila 27. veljače 2021. i trajala je 2 minute i 10 sekundi, a današnja traje 2 minute i 15 sekundi i biti će objavljena u današnjoj Kronici dana. Držimo se uobičajene prakse da prije nego Državno izborno povjerenstvo objavi početak izborne kampanje ukratko najavljujemo kandidature te sam to dala do znanja gospodinu Rudolfu Ivkoviću kako bi izjavu sam ograničio na navedeno vrijeme jer je u svom obraćanju bio previše opširan te da ne ide u detalje, da će za to biti prilike za vrijeme izborne kampanje. Molim da poslušate današnju Kroniku dana i Vi i Rudolf Ivković. Što se tiče logera Nerezinca, posao mojeg supruga nema nikakve veze sa mojim poslom. Ali ću kao lošinjanka reći da je loger Nerezinac divan brod, a koštuje ga moj suprug na što sam iznimno ponosna”, navodi se u odgovoru urednice Radija Lošinj, kolegice Marte Fazlić.

Snimku govora s Radija kandidata HSLS-a za gradonačelnika poslušajte u tonskom zapisu.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Lošinjski HSLS traži odgovornost Grada zbog štetnog posla oko derutne zgrade Carine

Glas otoka

HSLS Lošinj: ‘Poslije izbora tražit ćemo reviziju štetnog preuzimanja Logera i njegovu prodaju’

Glas otoka

Rudi Ivković: ‘HSLS je protiv nerazumnog zaduživanja Grada od 16,5 milijuna kuna’

Glas otoka