Adzic Natasa/Adobe Stock
IZBOR UREDNIKA VIRTUOSZ

Redakcija nam je zatrpana mailovima, pozivima i porukama o nezakonitostima lošinjske vlasti

S obzirom da se bliži posljednja sjednica Gradskog vijeća u aktualnom sazivu Grada Malog Lošinja, sve je više “prioritetnih” informacija koje treba objaviti do srijede, 24. ožujka kako bi eventualno gradski vijećnici poveli računa o točkama koje zbog brojnih sumnji na nezakonitosti ne bi trebale biti izglasane. I sve te friške dojave samo su dodatno zatrpale od ranije more drugih podataka te istraživanja ovoga portala, a kapaciteti za obradu tolikih zadaća limitirani su – od manjka novinara do opreme za rad, vremena i financija.

Utječe to i na kvalitetu i brojnost vijesti, objavljenih tekstova, da ne spominjemo kako Glas otoka nema lektore ni druge urednike ili dopisnike s terena i osobe zadužene za marketing pa da svatko ponaosob odradi svoj dio posla već je veliki postotak odgovornosti na leđima jedne osobe, urednika koji od 01.10. 2019. broji tek jedan slobodan dan.

Još k tome kada se uzme u obzir kako je vrlo izvjesno da Lošinj očekuju vjerojatno povijesni izbori, zahvaljujući upravo pluralizmu medijskog prostora, nikad neizvjesniji i bogatiji kandidacijskim listama onda je razumljivo da je posla sve više.

Voljeli bismo neke svoje informacije proslijediti kolegama u druge medije, ali takvih koji bi se time pozabavili nažalost nema u bliskom okruženju. Jer redakcija nam je zatrpana mailovima, pozivima i porukama s detaljima o nezakonju lošinjske vlasti, a riječ je tek o jednom pored brojnih drugih otoka koji također pričaju svoju priču. Nepresušna je stoga potreba za lokalnim medijima koji se bave temama koje s jedne strane nisu za nacionalnu razinu pa ih ne prate primjerice Telegram ili Index, Provjereno ili Potraga, ali su zato doma jako udarne i bitne. Samo s istinom i glasnom kritikom neovisnih medija te voljom i strpljenjem, otoke se može očistiti od kriminala i korupcije.

Stoga šaljite vrijedne informacije, potpisane ili anonimno, bez obzira na ovaj drama naslov. Dok je male nekolicine dobronamjernih fanatika oko portala Glas otoka na kojemu posljednjih dana se ulažu dodatni napori kako bi se osigurali odgovori na pitanja od interesa javnosti, straha nema.

Također, vrijedi ponoviti, izvore informacija bezuvjetno štitimo.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")