Foto: Grad Zadar
POLITIKA

Za sanaciju rive i šetnice na otoku Ižu osigurano 400.000 kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i državni tajnik Josip Bilaver u Pomorsko-putničkom terminalu u Gaženici uručili su 18 ugovora za lučku infrastrukturu i sanaciju pomorskog dobra na području Zadarske županije.

Riječ je projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Osim toga, značajna sredstva se osiguraju i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Tako je ove godine Ministarstvo za navedene namjene, osiguralo čak 88 milijuna kuna za brojne projekte, a danas su u Zadru potpisani ugovori i sporazumi vrijedni gotovo 15 milijuna kuna.

Grad Zadar dobio je sredstva za čak tri projekta: sanaciju obale Foša u Zadru u vrijednosti od 400.000 kn, sanaciju i rekonstrukciju dijela rive u uvali Komoševa na otoku Ižu u vrijednosti od 200.000 kn i sanaciju šetnice u mjestu Veli Iž u vrijednosti od 200.000 kn.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Skulptura Jedrilje sa Silbe dolazi u Zadar na obnovu

Glas otoka

Javni natječaj Grada Zadra za financiranje projekata udruga iz područja razvitka otoka

Glas otoka

Grad Zadar ignorira dopise Udruge “Iž u srcu’

Glas otoka