Foto: blog.klm.com
DALMACIJA HRVATSKA ZAGREB

Nizozemski nacionalni avioprijevoznik povećava broj letova prema Hrvatskoj

Nizozemski nacionalni avioprijevoznik KLM početkom travnja povećava broj tjednih letova između Amsterdama i Zagreba te pokreće sezonsku liniju prema splitskoj Zračnoj luci, javlja portal croatianaviation.com.

KLM je sredinom veljače uveo svoj drugi dnevni let za Zagreb, pište CA, no iako je u planu bilo da na ovoj liniji zrakoplovi prometuju dva puta dnevno svakog dana u tjednu, to se zbog niske potražnje nije dogodilo. Kompanija je krenula s manjim brojem duplih rotacija, no sada će ipak povećati broj tjednih letova prema zagrebačkoj zračnoj luci. Od 05. travnja zrakoplovi će na liniji Amsterdam – Zagreb – Amsterdam prometovati čak 13 puta tjedno, a od 12. travnja dva leta dnevno trebala bi biti dostupna svih sedam dana u tjednu.

Pred blagdan Uskrsa KLM će obnoviti i svoju sezonsku liniju prema Splitu. Prvi let najavljen je za petak, 01. travnja. Kompanija će do 10. travnja imati dva leta (ponedjeljak, 05. i subota, 10.04.), a zatim će u periodu od 17. do 25. travnja prometovati dva puta tjedno, subotom i nedjeljom.

Od 26. travnja KLM planira svakodnevne operacije prema Splitu, no raspored nakon navedenog datuma svakako treba uzeti sa zadrškom s obzirom na to da će vjerojatno tek doći do redukcije objavljenog red letenja, naravno, ovisno o samom stanju bookinga na pojedinim letovima, javlja CA.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")