Foto: blato.hr
POLITIKA

HDZ Blato proziva općinsku vlast za neisplatu plaća, iz Općine odgovaraju da su obveze izvršene

Općinska organizacija HDZ-a Blato dramatičnim je tonom objavila da Općina Blato prvi put u 28 godina nema kuna za isplatiti plaće svojim zaposlenicima, tetama u vrtiću i drugim korisnicima proračuna u zakonskom roku.

“Već duže vrijeme HDZ-ovi vijećnici upozoravaju na nezakonito i netransparentno trošenje općinskih sredstava i gomilanje nepotrebnih troškova. Ako Općina u ovom trenutku nije sposobna redovno isplaćivati plaće, pitamo se kako će to izgledati kad započne vraćati ugovorene rate kredita nakon najnovijih zaduženja”, pitaju se u OO HDZ-a tražeći hitnu izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća sa samo jednom točkom dnevnog reda; stanje financija Općine Blato.

Glas otoka zatražio je komentar načelnika Općine Blato, koji odgovara da su do ovoga trenutka izvršene obveze za isplatu plaća zaposlenicima i korisnicima općinskog proračuna.

“Specifičnost početka ove godine je ta što su u tijeku projekti koji dospijevaju na naplatu, a dinamika povrata tih sredstava iz nadležnih fondova je odgođena, te je Općina Blato preuzela isplatu plaća djelatnicima Dječjeg vrtića Blato po EU projektu “Uspostava novih usluga i jačanje kapaciteta Dječjeg vrtita Blato”, za koji je odobrena potpora u visini od 1.839.867 kuna. Unatoč tome, u ožujku su se redovne obveze za plaće zaposlenika Općine i korisnika općinskog proračuna ispunile”, stoji u odgovoru načelnika Ante Šeparovića.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

VIDEO Blatski HDZ predstavio kandidate s liste i programske smjernice

Glas otoka

Franciska Jurišić Bačić (HDZ) predstavlja svoju kandidaturu za načelnicu Općine Blato

Glas otoka

Franciska Jurišić Bačić (HDZ) za Glas otoka: ‘Blatu ne trebaju podjele i milijunska zaduživanja’

Glas otoka