Radio Pag
GLAS OTOKA PAG

Urušio se dio stare ceste Novalja – Pag

Na dijelu stare ceste Novalja – Pag, iznad plaže Crnika, dogodilo se urušavanje zemljišta, najveće do sada od nekoliko ranije zabilježenih urušavanja, javlja Radio Pag.

Na cesti su nastale goleme rupe zbog čega je cesta rizična i za prolazak pješaka, a problem predstavlja što uz staru cestu Pag-Novalja prolazi magistralni vodovod.

Kako navode u Komunalnom društvu Pag, uslijed urušavanja ceste oštećene su podzemne cijevi i kablovi i nastala je velika šteta i na cesti i obali. Kako je već prije dolazilo do urušavanja tla na cesti i oko ceste, Komunalno društvo Pag je, predviđajući veće probleme s klizištem, u suradnji s Hrvatskim cestama, na vrijeme provelo izgradnju nove trase magistralnog vodovoda Kolan-Pag, na dijelu koje je bilo ugroženo klizištem, i sada nema problema s dovodom vode. Projekt vrijedan 4. 838 154 kn završen je u veljači 2020. godine i tada je novi magistralni vodovod pušten u rad.

“Urušavanje je prijetilo jer su i tada bile velike pukotine na cesti, pa nam je cilj bio preventivno djelovati. Zahvaljujući tome danas nemamo problema s dovodom vode na područje Paga, jer imamo novi magistralni vodovod koji besprijekorno funkcionira,” rekao je za Radio Pag direktor Komunalnog društva Pag, Ante Čemeljić.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")