Press/UK
POLITIKA

Marko Boras Mandić (UK) uputio otvoreno pismo županu Zlatku Komadini

Zamjenik župana Primorsko-goranske županije, predsjednik Unije Kvarnera i načelnik Stožera CZ PGŽ u periodu 2013.-2020, Marko Boras Mandić, uputio je otvoreno pismo županu Primorsko-goranske županije, Zlatku Komadini (SDP).

Otvoreno pismo prenosimo u nastavku, u njegovom izvornom obliku.

“Gospodine župane,

obzirom na činjenicu da je Primorsko – goranska županija najgora od svih hrvatskih županija po broju novozaraženih osoba, čak 431 u zadnja 3 dana, i po rastućem broju hospitaliziranih osoba molim Vas da žurno informirate javnost o epidemiološkoj situaciji i o aktivnostima koje poduzimate. Posebno skrećem pozornost na alarmantan porast hospitaliziranih osoba od preko 100% u protekla 2 tjedna! Obzirom da ste kao župan i čelna osoba Turističke zajednice Kvarnera molim da izvijestite sve naše građane koje aktivnosti ste poduzeli i koje aktivnosti planirate poduzeti u cilju pripreme dobre i sigurne turističke sezone, koja nam je pred vratima.

Vjerujem da su Vam poznate činjenice da u proteklim danima bilježimo stotine novozaraženih građana, da danas imamo na području Primorsko – goranske županije skoro 20% svih novozaraženih u Republici Hrvatskoj, da smo s dvije doze cijepili svega 1,5% stanovništva županije i da se po trenutnim brojkama nalazimo na putu da uđemo u najgoru tamno – crvenu zonu po ICDC.

Vjerujem također da Vam je poznato da svrstavanje određene regije u tamno – crvenu zonu predstavlja strogu preporuku od strane mnogih europskih država da se u takve regije ne putuje. Vjerujem da ste svjesni da bi takvo stanje u potpunosti onemogućilo bilo kakve turističke aktivnosti na Kvarneru i mnoge naše građane bacilo u financijski ponor.

Poštovani župane, obzirom da se po dužnosti koju obnašate nalazite na odgovornoj poziciju gdje Vam je dužnost štititi zdravlje i živote naših građana kao i promišljati i brinuti za jednu bitnu gospodarsku granu kao što je turizam molim da ovo otvoreno pismo shvatite dobronamjerno i da sukladno Vašim ovlastima, učinite sve kako se Primorsko-goranska županija ne bi nalazila u skupini najgorih županija, gdje se trenutno nažalost nalazi.

Prošle godine smo pokazali da možemo biti najbolji, da možemo imati najmanji broj zaraženih, da možemo biti zelena regija, da možemo biti poželjna i otvorena turistička destinacija, da svi gospodarstvenici mogu raditi, da granice mogu biti otvorene i da se naši građani i turisti mogu osjećati sigurno.

Ukoliko ja mogu sa svojim znanjem, iskustvom i energijom na bilo koji način pomoći stojim na raspolaganju! 

S poštovanjem,

Marko Boras Mandić”

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Đanino Sučić (UK): ‘Želim grad bez tajni za njegove stanovnike’

Vedran Morin

Đanino Sučić (UK): ‘Naš je zadatak brza i učinkovita uprava na usluzi građanima’

Vedran Morin

Đanino Sučić (UK) kandidat za gradonačelnika Cresa

Glas otoka