Sendi Smoljo/Glas otoka/arhiva
HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Istra je prva mediteranska regija u zelenom ove godine

Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, Njemačka je ovoga tjedna četiri hrvatske županije stavila na listu ”zelenih” regija. To su Istarska, Požeško-slavonska, Bjelogorsko-bilogorska i Krapinsko-zagorska županija.

> Nijemci proglasili četiri hrvatske županije sigurnim za putovanja

Stavljanje tih županija na “zelenu” listu za putnike znači da se od prošle nedjelje, 7. ožujka, pri povratku u Njemačku iz spomenutih županija ne mora predočiti negativan PCR test i nije potrebna karantena, navodi Hrvatska udruga turizma.

Takva situacija bez ograničenja u putovanjima za turiste ključna je za uspjeh ove turističke sezone, kako za Istru kao regiju koja privlači najveći broj turista, tako i za ostatak jadranskih regija. Tako je i odmah po svrstavanju Istre u ”zelenu” regiju, vidljiv porast interesa s njemačkog tržišta za odmor u Istri, ističu iz HUT-a.

Za domaći turistički sektor vrlo je bitno Njemačka konzistentnost u poštivanju regionalnog pristupa u procjeni sigurnosti neke destinacije, jer to posebno motivira građane određene regije, u Hrvatskoj su to županije, na odgovorno ponašanje.

”Činjenica da je Istra jedna od nekolicine zelenih regija u čitavoj Europi, i to u trenutku kada sve zemlje članice EU bilježe rast trenda oboljelih, odašilje odličnu poruku pred početak sezone. Nijemcima je Istra još u sjećanju kao jedna od posljednjih europskih regija koje su ostale u ”zelenom” prošle jeseni pa sada ova dobra situacija pred sezonu sigurno pozitivno utječe na generalnu percepciju Istre i Hrvatske. No, imamo još puno posla do početka sezone oko poboljšanja epidemiološke situacije u zemlji. Povoljna epidemiološka situacija i percepcija sigurnosti su ključ za uspjeh ove sezone”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Hrvatska više nije rizična: Njemačka ukinula ograničenja, Slovenija cijelu obalu proglasila ‘zelenom zonom’

Glas otoka

Interaktivna karta ‘Croatia Covid info’ izazvala ogroman interes

Glas otoka

HUT pozdravio postignuti dogovor o kretanju putnika unutar EU

Glas otoka