hvar.hr
GLAS OTOKA HVAR

Počinje sanacija pomorsko-građevinskih objekata u hvarskom portu

Radovi na sanaciji pomorsko-građevinskih objekata na području gradske luke u Hvaru, koji uključuju sanaciju obale Fabrika, dijela obale Riva ispred zgrade Arsenala, gata ispred Venerande (Mola) i gata ispred Franjevačkog samostana (mulet u Križa) te potpornog zida Šetnice Put Križa, započet će tijekom ovoga tjedna, objavio je Grad Hvar.

Sanacija povijesnog dijela hvarske luke, osobito obale Fabrika iz 16. stoljeća, jedne od najstarijih sačuvanih obala iz doba Republike Venecije, te obale ispred zgrade Arsenala, zahtjevan je građevinski zahvat koji će se u etapama izvoditi naredna dva i pol mjeseca, navode uz Grada, stoga se i građani mole za oprez i razumijevanje.

Ukupna procijenjena vrijednost radova iznosi 656.568,75 kn, investitor je Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije, a izvođač Kain Građenje d.o.o. iz Metkovića.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Gradu Hvaru 1,5 milijuna kuna za uređenje Posjetiteljskog centra Rotonda

Glas otoka

Koncert ‘Klasika u boci’ u hvarskom povijesnom teatru

Glas otoka

Započeli pripremni radovi izgradnje igrališta u Sv. Nedjelji na Hvaru

Glas otoka