Općina Omišalj/Facebook
POLITIKA

U tijeku je financijska revizija Općine Omišalj

Iz Općine Omišalj stigla je obavijest da je u tijeku financijska revizija Državnog ureda za reviziju za 2020. godinu.

Podsjećaju da revizija podrazumijeva provjeru dokumenata, isprava, izvješća, sustava unutarnjih kontrola, računovodstvenih, financijskih i drugih postupaka te drugih evidencija radi izražavanja mišljenja jesu li godišnji financijski izvještaji sastavljeni u skladu s mjerodavnim financijsko-izvještajnim i pravnim okvirom. Revizija je i postupak ocjenjivanja jesu li aktivnosti, financijske transakcije i informacije u svakom bitnom pogledu u skladu s mjerodavnim propisima i unutarnjim aktima kojima se uređuje poslovanje subjekta revizije.

“Financijska revizija jedan je od najvažnijih postupaka i načina kontrole ispravnosti raspolaganja javnim novcem. Potrebno ju je izvršavati redovito kako bi tijela javne uprave kontinuirano unapređivala kvalitetu svog rada i podizala sigurnost i transparentnost svojih postupaka. Konačno izvješće o obavljenoj reviziji Općina Omišalj će objaviti na svojim mrežnim stranicama”, navode iz Općine Omišalj.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Komunalno društvo iz Omišlja omogućilo uvid u svoje novčane transakcije

Glas otoka

Javni poziv Općine Omišalj za kupnju POS stanova

Vedran Morin

Pismo upućeno članovima lošinjskog HDZ-a ukazuje na jedan vrlo bitan detalj

Vedran Morin