Vedran Morin/Glas otoka
HRVATSKA

Pretežno sunčano, mjestimice oblačno uz malo kiše na otocima u Dalmaciji, krajem dana bura

Državni hidrometeorološki zavod za ponedjeljak najavljuje u većini predjela pretežno sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Oblačnije u Dalmaciji, mjestimice uz malo kiše, ponajprije na otocima i krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu istočni i jugoistočni, na sjevernom dijelu krajem dana bura. Najviša temperatura zraka između 10 i 14 °C.

Sutra se očekuje u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na jugu, a u najvišim predjelima u unutrašnjosti moguće su i slabe oborine na granici kiše i snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare olujna bura i istočni vjetar. Najniža temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu od 3 do 8 °C. Najviša uglavnom između 6 i 10, na Jadranu od 11 do 14 °C.

Hrvatski autoklub javlja o pojačanom prometu na gradskim cestama, obilaznicama i prilaznim cestama gradova i mjesta. Poteškoće u prometu moguće su i na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zatvorene su državne ceste:

  • DC2 Osijek-Bizovac (15. ožujka);
  • DC14 u zoni čvorišta Andraševec –Bračak (13.svibnja);
  • DC38 u Požegi (od 07:00 do 17:00 sati do 31. svibnja);
  • DC117 Komiža-Vis (14. ožujka).
  • Do 9. ožujka od 9:00 do 12:00 te od 17:00 do 24:00 sata u trajanju do 30 min zatvara se DC70 Omiš (DC8)-Naklice-Gata-čvor Blato na Cetini (A1), od tvornice Galeb do raskrižja za Zakučac. Obilazak: državnom cestom DC8 Omiš–Podstrana (Strožanac) te županijskom cestom Ž6142 Podstrana (Strožanac)-Žrnovnica.

Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Poziva se vozače da prate upute nadležnih službi.

Biciklističke utrke u Istri:

  • od 11. do 14. ožujka, vozi se 17. Međunarodna etapna utrka „Istarsko proljeće” kroz Poreč, Funtanu, Vižinadu, Motovun, Marčanu i Umag.

Za vrijeme trajanja biciklističkih utrka mogu se stvarati kolone i bit će na snazi privremena regulacija prometa na trasi utrka te molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i oprez.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")