Ilustracija novog pristaništa u Tkonu - ŽLU Zadar
GLAS OTOKA OSTALI

Nova trajektna luka u Tkonu otvorit će se do početka turističke sezone, Sali na čekanju

Do početka turističke sezone u funkciji bi trebala biti nova trajektna luka u Tkonu, javlja Radio Zadar, a za razliku od žitelja Pašmana, Dugootočani još uvijek čekaju početak najavljenih radova na modernizaciji luke u Salima, prenosi eZadar.

U Tkonu su stotinjak metara zapadno od postojeće luke izgrađena 2 gata s ukrcajnim čekalištima, parkiralištem i popratnim sadržajima. Taj je dio u završnoj fazi piše eZadar, asfaltira se, stavlja se rasvjeta, te još Hrvatske ceste trebaju napraviti priključak s državne ceste 110.

Izmicanje pristaništa rasteretit će središte mjesta te podići funkcioniranje prometa na relaciji Biograd – Tkon. Sličan cilj ima i izgradnja lukobrana u luci Sali, projekt koji je već trebao biti u realizaciji da natječaj za izvođača radova nije poništen u listopadu prošle godine jer su dvije pristigle ponude bile 60-ak posto veće od planiranih 40 i pol milijuna kuna koliko je bilo osigurano za ovaj projekt.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")