Preslika
POLITIKA

Dubrovački gradonačelnik traži da se Britancima dopusti ulazak u Hrvatsku bez obvezne samoizolacije

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković, ususret početku turističke sezone, uputio je prijedlog nadležnim ministarstvima da se za britanske goste sklopi sporazum s Velikom Britanijom prema kojem bi se svim Britancima koji su primili dvije doze cjepiva, a koji su preboljeli COVID 19 ili imaju negativan PCR test, dopustilo da bez ograničenja dođu na odmor u Hrvatsku od 01. svibnja.

Kako je naglasio Franković, tržište Velike Britanije najznačajnije je turističko tržište grada Dubrovnika, a kako se nakon izlaska Velike Britanije iz Europske unije gosti iste smatraju gostima iz trećih zemalja na snazi je obveza karantene prilikom dolaska u destinaciju. S obzirom da bi takva mjera mogla ozbiljno ugroziti sezonu upućen je ovaj prijedlog, sljedeći primjere Cipra i Portugala koji su sklopili takve sporazume.

”Molio bih za žurno reagiranje na gore navedenu temu jer vodeći britanski mediji gotovo dnevno izvještavaju u koje je zemlje Europske Unije dozvoljen dolazak Britanaca bez obveze da prilikom dolaska odlaze u karantenu”, navodi se u dopisu dubrovačkoga gradonačelnika.

Kakvu je posljedicu za Dubrovnik imalo prošlogodišnje stavljanje Hrvatske na crvenu listu Velike Britanije najzornije pokazuju brojke dolazaka po kojima je Dubrovnik godinu završio sa 20% ukupnog broja noćenja uspoređujući s ostvarenjem broja noćenja u 2019. godini, navode iz Grada Dubrovnika.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Dubrovnik prvi u Hrvatskoj prihvatio Plan za smanjenje onečišćenja plastikom

Glas otoka

Održan sastanak pomorskih agenata iz Dubrovnika s gradonačelnikom Frankovićem

Glas otoka

Grad Dubrovnik poništio koncesiju za tvrđavu Imperijal na Srđu

Glas otoka