Vedran Morin/Glas otoka
COVID19

COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 94 nova slučaja koronavirusa. 74 pacijenta su na respiratoru, deset više nego prethodni dan. Preminulo je 19 osoba.

Izradio: Sandro Puncet

Svi testni centri u Republici Hrvatskoj

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 55 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je 1 novozaražena osoba, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe.

Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 37 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 790 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 27 osoba.

U Istri je cijepljeno 11.807 osoba, od toga 3516 osoba s dvije doze cjepiva. Iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije tijekom tjedna na cjepne punktove bit će dostavljeno 3470 doza cjepiva.

Primorsko-goranska županija:

Primorsko-goranska županija ima 8 novooboljelih i 58 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 na području je u padu za 51 osobu na današnjih 547 aktivnih slučajeva. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana u hitnoći laboratorijski obrađeno 74 uzoraka, što čini udio oboljelih u ukupnom broju zaraženih od 10.8%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti je povećan za 3 osobe u odnosu na jučer te se na bolničkom liječenju nalazi 48 osoba, od toga je na respiratoru 5 pacijenata.

Ličko-senjska županija:

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 2 su novooboljele osobe od COVID-19, 17 osoba je izliječeno. Po jedna oboljela osoba je s područja Otočca i Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 3099 osoba od čega je 80 aktivnih slučaja, 108 osoba je preminulo te je ukupno izliječena 3001 osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 20 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 12 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 313 mjera samoizolacije. Provjerom utvrđeno jedno kršenje izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije 14 je novozaraženih osoba koronavirusom. 7 novooboljelih osoba izolaciju provode na području Zadra te po jedna na području Biograda, Bibinja, Galovca, Polače, Poličnika, Privlake i Vira. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 129 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 1056 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 111 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 30 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju su 2 osobe oboljele od koronaviriusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 4 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije. Trenutno je 106 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 17 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječe 2 osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 22 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. U proteklom tjednu, od 1. – 7. ožujka 2021., ukupno su oboljele 104 osobe: 67 ih je s područja Šibenika, 10 s područja Knina, 9 s područja Vodica, 4 osobe su s područja Bilica, po 3 osobe s područja Drniša i Primoštena, po jedna osoba s područja Promine, Unešića, Rogoznice, Skradina i Kistanja te 3 osobe koje borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 651 osoba. Molimo građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Splitsko-dalmatinska županija:

Novih pet osoba je zaraženo u Splitsko-dalmatinskoj županiji u zadnja 24 sata, a četiri koronavirusom zaražena muškarca su preminula, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. Prema izvješću splitskog KBC-a, umrla su dvojica muškaraca u dobi od 52 godine te dvojica 83-godišnjaka, a svi su uz zarazu covidom-19 imali brojne komorbiditete.

U županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo navode da je zaraza kod pet novih osoba potvrđena obradom ukupno 70 testova u zadnja 24 sata. Dvije osobe su iz Splita, a po jedna iz Kaštela, Omiša i Selca. Ukupno je 1765 osoba u samoizolaciji, na bolničkom liječenju u KBC-u Split je 57 pozitivnih osoba, od kojih je devet na respiratoru.

Dubrovačko-neretvanska:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom (dva utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika te po jednoj iz Korčule i Metkovića. Ukupno su zaražene četiri muške i dvije ženske osobe, a dvije ih ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1946.)

Izliječeno je 47 osoba: 17 iz Dubrovnika, 15 iz Konavala, 14 iz Župe dubrovačke te jedna osoba iz Ploča. U posljednja 24 sata obrađena su 42 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 46 995 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 640 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 583 (Dubrovnik 257, Konave 167, Župa dubrovačka 137, Dubrovačko primorje 14 te Ston osam slučajeva). Prvu dozu cjepiva primilo je 6372 žitelja Dubrovačko-neretvanske županije. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 59 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, svi na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1160 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam kršenja mjere samoizolacije, sve na granici. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 455 kršenja mjere samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")