Glas otoka
HRVATSKA

U prekidu su tri kvarnerske pomorske linije, zatvoren je Paški most, na Krčkome zabrana za prvu skupinu vozila

Obavijest Jadrolinije o plovidbenom redu:

– Trajektna linija 338 Lopar – Valbiska u prekidu,
– Katamaranska linija 9309 Novalja – Rab – Rijeka u prekidu,
– Katamaranska linija 9308 Mali Lošinj – Cres – Rijeka u prekidu.

Vremenska prognoza DHMZ-a:

Pretežno sunčano, u prvom dijelu dana još mjestimice umjerena do povećana naoblaka, uglavnom duž Jadrana, u gorju te na krajnjem istoku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, a na Jadranu jaka i olujna, na udare i orkanska bura, prema večeri u slabljenju. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 15 °C.

Sutra će također prevladavati sunčano. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od -6 do -2, u gorju i niža, na Jadranu između 0 i 6. Najviša dnevna od 6 do 10, na Jadranu između 10 i 14 °C.

Izvješće Hrvatskog autokluba:

Zbog vjetra:

za sav promet zatvoren je Paški most;

Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27);
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
    DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Moguća je poledica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme. Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na državnoj cesti DC218 Bjelopolje-D.Lapac.

Ažurirano u 09:55 sati.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")