Press/GR
GLAS OTOKA RAB

Napreduju radovi na nogometnom igralištu Blato u Rabu

Na nogometnom igralištu Blato, najvećoj sportskoj infrastrukturnoj površini na području Grada Raba, u tijeku su radovi na pripremi podloge za postavljanje umjetne trave koju je rapskom nogometnom klubu sredstvima iz UEFA-inog programa donirao Hrvatski nogometni savez, objavio je Grad Rab.

“Time će se našim brojnim nogometašima svih uzrasta omogućiti adekvatni uvjeti za treniranje i odigravanje utakmica”, poručuju iz Grada, odakle napominju da se u okviru ovih radova obavljaju i radovi na čišćenju i sanaciji oborinskih kanala koji prolaze kroz ili uz igralište, a sve s ciljem poboljšanja odvodnje oborinskih voda s područja koje gravitira Domu za starije osobe koji je nedavno otvorio svoja vrata prvim korisnicima.

“Isto tako, vrše se i radovi na sanaciji i rasterećenju fekalne kanalizacije cijelog područja oko nogometnog igrališta kako bi se poboljšali uvjeti u korist stanovnika tog dijela Banjola, uključujući učenike Srednje škole Markantuna de Dominisa, kao i učenike Osnovne škole Ivana Rabljanina na čijoj će se zgradi najesen započeti s radovima nadogradnje u cilju uvođenja jednosmjenskog rada”, navode iz Grada.

U planu je i rekonstrukcija postojeće ceste na relaciji od osnovne škole do Doma za starije osobe te uređenje novih parkirnih mjesta.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")