TZ otoka Krka
GLAS OTOKA IZDVOJENO KRK

Program edukacije biciklističkih vodiča na otoku Krku

Turistička zajednica otoka Krka, Turistička zajednica Kvarnera i Istarska Razvojna Turistička Agencija (IRTA) organiziraju program edukacije biciklističkih vodiča na otoku Krku.

Edukacija će trajati pet dana, a održat će se u terminu od 26. do 28. ožujka te od 10. do 11. travnja u gradu Krku, na adresi Trg bana Jelačića 2 (Velika Vijećnica Grada Krka), uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U sklopu programa odradit će se gradiva važna za pružanje kvalitetne i sigurne usluge biciklističkih vodiča: kartografija, orijentacija, fiziologija, sportska prehrana i trening, izrada biciklističkih paketa, upravljanje grupom biciklističkih turista i vođenja, prva pomoć, tehnike vožnje, terensko servisiranje bicikla, kao i upoznavanje sa zakonskom regulativom. Uspješni polaznici dobit će Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na osnovi kojega pri Hrvatskom biciklističkom savezu mogu izraditi licencu biciklističkog vodiča za 2021. godinu.

Za sudjelovanje na edukaciji potrebno je imati:

  • Solidna tjelesna kondicija i iskustvo vožnje biciklomž
  • Ispravan MTB bicikl (poželjno SPD pedale i sprinterice, ali mogu i obične- flat pedale) ne trekking bicikl
  • Kaciga (poželjne su i naočale)
  • Biciklistički dres (ili prikladnu odjeću)
  • Znanje barem jednog stranog jezika

Kotizacija za sudjelovanje:

  • 500,00 kn za osobe koje imaju prebivalište na otoku Krku i Primorsko-goranskoj županiji, dok TZO Malinska – Dubašnica u potpunosti financira iznos za polaznike sa svog područja;
  • 100,00 kn za ostale polaznike koji dolaze van područja Primorsko-goranske županije.

Troškove puta, konzumacije i eventualnog noćenja pokrivaju polaznici na svoj trošak. Organizatori osiguravaju logistiku (prostor za edukaciju, poligon, te prema potrebi prostor za bicikle u vrijeme održavanja predavanja).

Rok za prijavu je ponedjeljak, 22. ožujka, do 12:00 sati putem obrasca i kontakata sa sljedeće POVEZNICE.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")